Αυτοί είναι οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ λόγοι που οι άνδρες δεν κλαίνε - AllYou.gr

Search

Αυτοί είναι οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ λόγοι που οι άνδρες δεν κλαίνε

Όχι, δεν είναι... πιο σκληροί! 

21 Νοεμβρίου 2015

 

Τα αγόρια δεν κλαίνε. Eντάξει, αυτό το ξέρουμε. Φταίει, όμως, αποκλειστικά το γεγονός ότι οι άνδρες είναι από τη φύση τους πιο σκληροί από εμάς τις γυναίκες που τους κάνει λιγότερο επιρρεπείς στο κλάμα;

Σε μία ποσπάθεια να απαντήσουν στο παραπάνω ερώτημα, Ολλανδοί επιστήμες του Πανεπιστημίου του Τίλμπουργκ, μελέτησαν το συναισθηματικό κλάμα, αυτό που απορρέει από συγκίνηση, θλίψη, χαρά και κάθε είδους συναίσθημα.

Έτσι, ζήτησαν από περισσότερους από 5.000 εθελοντές να απαντήσουν σε ερωτήματα για τις συναισθηματικές αντιδράσεις τους, που συμπεριλάμβαναν πόσο συχνά κλαίνε, για ποιους λόγους και επί πόση ώρα.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, οι γυναίκες κλαίνε 30 έως 64 φορές τον χρόνο (οι άντρες 6 έως 17 φορές) και για περισσότερη ώρα από τους άντρες (6 λεπτά την φορά κατά μέσον όρο, έναντι 2-3 λεπτών στους άντρες).

Συνολικά, το 90% των ανδρών δήλωσαν ότι ούτε κατά διάνοια υπερβαίνει το κλάμα τους σε διάρκεια τα 15 λεπτά, με το 66% να δηλώνουν πως διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά.

Αν και το αντίστοιχο ποσοστό στις γυναίκες είναι παραπλήσιο (91% είπαν πως δεν κλαίνε πάνω από 15 λεπτά), μόνο το 43% είπαν ότι σταματούν το κλάμα σε λιγότερο από 5 λεπτά.

Οι επιστήμονες, όμως, προχώρησαν ένα βήμα παρακάτω, εξηγώντας και τους λόγους για τους οποίους παρουσιάζεται αυτό το φαινόμενο της τόσο μεγάλης διαφοροποίησης.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ειδικούς μία από τις βασικότερες αιτίες που οι άνδρες δεν κλαίνε, δεν είναι άλλη από την ίδια την ανατροφή τους. Το κλάμα δεν ταιριάζει στο στερεότυπο του άντρα και ολόκληρες γενιές έχουν γαλουχηθεί με τη φράση «οι άντρες δεν κλαίνε».

Παρόλα αυτά, οι επιστήμονες εξηγούν ότι υπάρχουν και βιολογικοί παράγοντες, καθώς οι άνδρες έχουν μεγαλύτερους δακρυϊκούς πόρους στα μάτια, με αποτέλεσμα αυτοί να γεμίζουν με δάκρυα και να «υπερχειλίζουν» πιο δύσκολα απ' ό,τι στις γυναίκες .

Τέλος, ρόλο παίζουν και οι ορμονικές διαφορές, αφού η κύρια ορμόνη του ανδρικού φύλου, η τεστοστερόνη, αναστέλλει το κλάμα.

Οπότε, αγόρια δεν φταίει το ότι είστε πιο σκληροί. Η... κατασκευή σας τα φταίει.

Hot αυτή τη στιγμή!

ΠΑΙΔΙ

Τι να κάνεις όταν το παιδί σου τα θέλει όλα "δικά του"

Το παιδί σου δε θέλει να μοιράζεται; Να πως πρέπει να συμπεριφερθείς.
ΣΠΙΤΙ

Αυτό είναι το απόλυτο χρώμα για το 2017

Η εταιρεία χρωμάτων Benjamin Moore έκανε έρευνα και κατέληξε στο χρώμα που πρέπει να τολμήσεις!
ΠΑΙΔΙ

To νεογέννητο χαμόγελο που έγινε viral

Αυτό το μωρό έκανε την καλύτερη αρχή στη ζωή του και το ίντερνετ το λάτρεψε.
ΥΓΕΙΑ

7 φυσικοί τρόποι να αντιμετωπίσεις τον πονόλαιμο

Πρακτικές που θα μαλακώσουν τον πόνο και θα σε βοηθήσουν να καταπίνεις καλύτερα.
STREET STYLE

Seoul Fashion Week: Οι καλύτερες street style εμφανίσεις

Τι φοράνε οι Κορεάτισσες όταν βγαίνουν στους δρόμους;
BEAUTY NEWS

Πανθενόλη: Οι ευεργετικές δράσεις της στην ομορφιά

4 λόγοι που θα σε πείσουν να αρχίσεις να την χρησιμοποιείς.