Όλοι λένε «Σ'αγαπώ»: Πόσο συχνά όμως; - AllYou.gr

Search

Όλοι λένε «Σ'αγαπώ»: Πόσο συχνά όμως;

Εσύ, κάθε πότε το λες στον σύντροφο σου;

25 Νοεμβρίου 2015

Το «Σ'αγαπώ» είναι σίγουρα ένα από τα πιο όμορφα πράγμα που μπορείς να πεις αλλά και να ακούσεις μέσα στην ροή της καθημερινότητας σου.

Κάποιοι το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από άλλους, μερικοί μπορούν να το πουν πιο εύκολα, ενώ άλλοι φρικάρουν και μόνο στην ιδέα του ότι πρέπει να ξεστομίσουν αυτές τις δύο λέξεις. 

Μία νέα έρευνα που έγινε στη Μεγάλη Βρετανία έρχεται να δώσει απάντηση στο πόσο συχνά ο μέσος άνθρωπος λέει στο ταίρι του την συγκεκριμένη μαγική κουβέντα, δείχνοντας μας κάτι αρκετά παράδοξο: τα περισσότερα ζευγάρια μετά από χρόνια σχέσης ή γάμου δεν λένε «σ' αγαπώ» στον σύντροφό τους. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, την πρώτη περίοδο της σχέσης οι άνθρωποι είναι πιο εκφραστικοί, πιο δοτικοί και εκφράζουν τα συναισθήματά τους συχνότερα. Έτσι περίπου το 50% των Βρετανών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι τα δύο πρώτα χρόνια της σχέσης τους έλεγαν «σ' αγαπώ» κάθε μέρα στον σύντροφό τους.

Στον αντίποδα των παραπάνω, όσο τα χρόνια περνούν, τα ζευγάρια μειώνουν τις... επιδόσεις τους. Το ποσοστό πέφτει στο 33% αυτών που δείχνουν την αγάπη τους με λόγια όταν το ζευγάρι περάσει τα 10 χρόνια σχέσης και στο 18% όταν περάσει τα 50.

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!