Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

AYTO είναι το καλύτερο κριτήριο για να εντοπίσεις το ψέμα

Βασίσου πάνω του...



Οι επιστήμονες δηλώνουν πως το ένστικτό μας είναι ο αποτελεσματικότερος οδηγός που μπορεί να μας καθοδηγήσει να εντοπίσουμε το ψέμα και την απάτη.

Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι, σε γενικές γραμμές, δεν κατέχουμε ιδιαίτερες δεξιότητες στην ανίχνευση του ψεύδους, όμως οι δείκτες επιτυχίας αυξάνονται σημαντικά εάν εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες του υποσυνείδητού μας, καθώς φαίνεται πως ανιχνεύουμε με μεγαλύτερη ευκολία τα ψέματα εάν εμπιστευθούμε την αρχική παρόρμηση που πηγάζει από μέσα μας αντί να βασιζόμαστε στη λογική.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια δηλώνουν πως συνήθως προσπαθούμε να ξεσκεπάσουμε τους ψεύτες με βάση το βλέμμα, τις εκφράσεις του προσώπου ή τη νευρικότητα των κινήσεων. Ωστόσο, υποστηρίζουν ότι η στρατηγική αυτή είναι κατά 50% αποτελεσματική.

Έπειτα από μια σειρά δοκιμών και πειραμάτων, η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες μπορούσαν να εντοπίσουν ευκολότερα το ψέμα και την απάτη, όταν εμπιστεύθηκαν την έμφυτη παρόρμησή τους αντί για τη λογική.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το υποσυνείδητό μας αποτελεί έναν εξαιρετικό «οδηγό» που μπορεί να μας υποδείξει ποιον μπορούμε να εμπιστευτούμε και ποιον όχι, είτε πρόκειται για φίλους είτε για ερωτικούς συντρόφους.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

ΣΧΕΣΕΙΣ

Next stop: συγκατοίκηση! Δες πώς να πετύχει

Πώς θα καταλάβετε αν είστε έτοιμοι να μείνετε μαζί

Προτεινόμενα

BLOGS

Πολύτιμα πράγματα που μάθαμε διαβάζοντας Λουίς Σεπούλβεδα

Μικρός φόρος τιμής,  σε έναν συγγραφέα που ήξερε να φτιάχνει υπέροχες ιστορίες, με αφορμή τα τρία χρόνια από τον θάνατό του

CELEBS

Ανδρομάχη: Το βιογραφικό, ο έρωτας με τον Λιβάνη & η Eurovision

Η τεράστια επιτυχία του remake «Παράλληλη Αγάπη»

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε