Νέα έρευνα από την Κίνα επιβεβαιώνει: Η καλοσύνη είναι... σέξι - AllYou.gr

Search

Νέα έρευνα από την Κίνα επιβεβαιώνει: Η καλοσύνη είναι... σέξι

Το καλό είναι και όμορφο!

02 Δεκεμβρίου 2015

Κινέζοι ερευνητές επιβεβαιώνουν για μία ακόμη φορά ότι η προσωπικότητα αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό της ερωτικής έλξης, καθώς τα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα μας ασκούν ισχυρή επίδραση στους ανθρώπους γύρω μας.

Μάλιστα, στη σχετική μελέτη, οι ερευνητές αναφέρουν πως η καλοσύνη και η ευγένεια μπορεί να επηρεάσουν την υποκειμενική αντίληψη της ομορφιάς.

Στη νέα μελέτη συμμετείχαν 120 ενήλικες (άντρες και γυναίκες), από τους οποίους ζητήθηκε να βαθμολογήσουν μια σειρά από φωτογραφίες γυναικών. Δύο εβδομάδες μετά, επαναλήφθηκε η ίδια διαδικασία, τη δεύτερη φορά όμως μερικές φωτογραφίες συνοδεύονταν από μια θετική περιγραφή, άλλες από αρνητικά σχόλια και σε άλλες δεν δόθηκε κανένας περιγραφικός προσδιορισμός.

Στην πρώτη περίπτωση, οι βαθμολογίες που έδωσαν οι συμμετέχοντες δεν παρουσίασαν σημαντικές διαφορές, δεν ίσχυε όμως το ίδιο κατά το δεύτερο κύκλο δοκιμών. Τα θετικά ή αρνητικά σχόλια φάνηκε να επηρεάζουν τη γνώμη των συμμετεχόντων, καθώς οι επακόλουθες βαθμολογίες που έδωσαν ήταν υψηλότερες ή χαμηλότερες αντίστοιχα.

«Το καλό είναι και όμορφο», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ερευνητές στη μελέτη, καθώς «η προσωπικότητα αντανακλά τα χαρακτηριστικά που αναζητούμε στους άλλους όπως ακριβώς ισχύει για την εξωτερική εμφάνιση».

Hot αυτή τη στιγμή!

ΑΣΚΗΣΗ

6 σημάδια ότι πρέπει να γυμνάζεσαι περισσότερο

Το σώμα σου φωνάζει ότι θέλει γυμναστική. Το ακούς;
DO IT YOURSELF

3 tips για να έχεις όμορφο ύπνο

Απλές συμβουλές για να ξυπνήσεις φρέσκια και ξεκούραστη.
DO IT YOURSELF

Να τι θα φορέσεις στην επόμενη βραδινή σου έξοδο

Ακόμη και αν ο καιρός γράφει… μείον, εσύ θα είσαι in style!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά υπάρχουν τρόφιμα με αρνητικές θερμίδες;

Ώρα να μάθεις αν όντως υπάρχουν τρόφιμα που αποδίδουν λιγότερες θερμίδες από αυτές που δαπανά ο οργανισμός για την πέψη τους.
FASHION TRENDS

Αυτή η τάση είναι η πιο chic εναλλακτική του νυφικού φορέματος

Γιατί μια λευκή ολόσωμη φόρμα πρέπει να είναι το ρούχο που θα φορέσεις την ημέρα του γάμου σου!
ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

"Καλησπέρα από το Χαλέπι. Διαβάζω για να ξεχάσω τον πόλεμο"

Η Bana Alabed είναι 7 χρονών και μαζί με τη μητέρα της, διατηρεί έναν από τους πιο καθηλωτικούς λογαριασμούς στο Twitter.