Προσοχή- προσοχή: ΕΤΣΙ επηρεάζει ο χαρακτήρας σου τη σωματική σου υγεία - AllYou.gr

Search

Προσοχή- προσοχή: ΕΤΣΙ επηρεάζει ο χαρακτήρας σου τη σωματική σου υγεία

Πάρ' το «ψύχραιμα»...

03 Δεκεμβρίου 2015

Οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Σε εκείνους που πανικοβάλλονται με το παραμικρό και σε εκείνους που βρίσκουν τον τρόπο να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, ακόμα και σε στις περιόδους μεγάλης κρίσης. Εσύ σε ποια κατηγορία από τις δύο ανήκεις;

Νέα μελέτη δείχνει ότι ορισμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας συσχετίζονται με τον αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης σοβαρών παθήσεων στο μέλλον.

Δεκάδες έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η προσωπικότητά μας μπορεί να επηρεάσει την πορεία της υγείας μας, το προσδόκιμο ζωής, τις πιθανότητες αναπηρίας και την ευεξία μας γενικότερα. Η νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον είναι η πρώτη που εξέτασε το ρόλο της προσωπικότητας στην εμφάνιση μιας νόσου σε βάθος χρόνου.

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν περίπου σε 7.000 Αμερικανούς ενήλικες από 30 έως 90 ετών. Κατά το ξεκίνημα της μελέτης, οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ένα τεστ προσωπικότητας και δήλωσαν αν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας, για παράδειγμα καρδιοπάθεια ή καρκίνο.

Το τεστ αξιολογούσε τα πέντε βασικά στοιχεία της προσωπικότητας μας (εξωστρέφεια, ευσυνειδησία, προθυμία, νευρωτισμός και διάθεση για νέες εμπειρίες) και κατά πόσο ένα από αυτά επικρατεί έναντι ενός άλλου.

Τέσσερα χρόνια μετά την αρχική αξιολόγηση, οι ερευνητές παρακολούθησαν την πορεία της υγείας των συμμετεχόντων, ώστε να διαπιστώσουν ποιοι από αυτούς είχαν εκδηλώσει κατά το διάστημα αυτό κάποια πάθηση.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές μπήκαν στη διαδικασία να εξετάσουν την πιθανή σχέση της πάθησης με τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα του τεστ.

Τα δύο χαρακτηριστικά που φαίνεται με ασφάλεια να αποτελούν το καλύτερο προληπτικό μέτρο ενάντια στην επιδείνωση της υγείας μας είναι η ευσυνειδησία αλλά και η διάθεση μας για νέες εμπειρίες.

Hot αυτή τη στιγμή!

BEAUTY NEWS

Πανθενόλη: Οι ευεργετικές δράσεις της στην ομορφιά

4 λόγοι που θα σε πείσουν να αρχίσεις να την χρησιμοποιείς.
ΣΧΕΣΕΙΣ

To απίστευτο μυστικό για έναν ευτυχισμένο γάμο

Νέα έρευνα που φέρει την υπογραφή Κορεατών ερευνητών έρχεται να μας αποκαλύψει τι κρατάει… ψηλά τον δείκτη της γαμήλιας ευτυχίας.
ΥΓΕΙΑ

Ένας καλός λόγος να αποφύγεις τα συμπληρώματα ασβεστίου

Μια νέα έρευνα θα σε βάλει σε δεύτερες σκέψεις για τον τρόπο που επιλέγεις να δώσεις ασβέστιο στον οργανισμό σου.
ΠΑΙΔΙ

Σε αυτό το συγκλονιστικό project πρωταγωνιστεί ένα αυτιστικό παιδί

Ένας μπαμπάς αποτυπώνει τον αυτιστικό γιό του. Το αποτέλεσμα καθηλωτικό.
ΣΧΕΣΕΙΣ

Μίνι οδηγός για να ξεπεράσεις ακόμα έναν καβγά με τον καλό σου

Προτού υψώσεις λευκή σημαία ή προδιαγράψεις το μέλλον της σχέσης σου, δοκίμασε αυτά τα τρικ.
STAR STYLE

5 μυστικά για να ντυθείς και εσύ σαν την αγαπημένη σου σταρ

Αρκεί να «κλέψεις» τα στιλιστικά τους μυστικά για να αποκτήσεις και εσύ μια άψογη εμφάνιση!