Τοξική Σχέση: Βάλε ΤΕΛΟΣ, χωρίς δεύτερη σκέψη - AllYou.gr

Search

Τοξική Σχέση: Βάλε ΤΕΛΟΣ, χωρίς δεύτερη σκέψη

Μήπως άργησες λιγάκι;

05 Δεκεμβρίου 2015

Πότε ήταν -αλήθεια- η τελευταία φορά που, κοιτώντας το σύντροφό σου στα μάτια, σε συνεπήρε ένα κύμα χαράς και ενθουσιασμού; Αν η απάντηση είναι «ποτέ» ή «δεν θυμάμαι» ή «πάει καιρός», τότε μήπως αντί αυτής της χαράς, αισθάνεσαι έναν κόμπο στο λαιμό, απόρροια του άγχους που σου προκαλεί το πρόσωπο αυτό; 

Οι τοξικοί άντρες πληγώνουν τους ανθρώπους γύρω τους και είτε αυτό γίνεται σκόπιμα είτε όχι, οι πράξεις και τα λόγια τους θα σε κάνουν να αναρωτηθείς για τις επιλογές σου. Υποτιμούν οτιδήποτε κάνεις και εξαλείφουν με ένα μαγικό τρόπο την αισιοδοξία σου για κάθε νέο, δημιουργικό σου βήμα, που δύναται να σε πάει παρακάτω. 

Ωστόσο, καλό θα ήταν να γνωρίζεις ότι μια τέτοιου είδους σχέση, εκτός από συναισθηματικές πληγές, προκαλεί συμπτώματα σωματικά που επηρεάζουν και την υγεία σου. Πάρε παράδειγμα το στρες, τους πονοκεφάλους, τις διαταραχές στομάχου, ακόμα και την πίεση. 

Γιατί, λοιπόν, να κολλήσεις σε αυτήν και να μην προχωρήσεις; Αυτά πρέπει να κάνεις: 

1. Ξεκαθάρισε τα όρια σου, γιατί θα σε βοηθήσει να του μιλήσεις ανοιχτά για αυτά που σε απασχολούν, ως προς την προβληματική του συμπεριφορά.

2. Πάρε μια ανάσα και πες του ότι όλα έχουν τελειώσει, κάτι το οποίο συνειδητοποίησες ότι έπρεπε να γίνει εδώ και καιρό.

3. Μην μπεις στον κόπο να αναλύσεις ή να εξηγήσεις με χίλιους τρόπους την απόφαση σου.

4. Απέφυγε τα σημεία συνάντησης σε δημόσιους χώρους.

5. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να ξεχαστεί και να τον ξεπεράσει.

6. Γέμισε την καθημερινότητα σου με θετικές εμπειρίες.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!