Πες μας τη ηλικία του συντρόφου σου, να σου πούμε αν σκοπεύει να σου... την κάνει - AllYou.gr

Search

Πες μας τη ηλικία του συντρόφου σου, να σου πούμε αν σκοπεύει να σου... την κάνει

Η απιστία είναι ΚΑΙ θέμα ηλικίας! 

07 Δεκεμβρίου 2015

Φαίνεται πως η απιστία δεν εξαρτάται μόνο από το χαρακτήρα του ανθρώπου που έχεις δίπλα σου ή από τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε σχέση, αλλά τελικά είναι και θέμα... ηλικίας.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με μια σειρά μελετών, οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να παραστρατήσουν ερωτικά όταν διανύουν συγκεκριμένα στάδια της ζωής τους.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ειδικούς, η απιστία δεν είναι πιο πιθανή –όπως θα περίμενε κανείς– σε νεαρή ηλικία, όταν είμαστε πιο ανέμελοι και θέλουμε να εξερευνήσουμε τη σεξουαλικότητά μας και τις ανθρώπινες σχέσεις εν γένει, αλλά όταν βρισκόμαστε σε μεταβατικές περιόδους της ζωής μας και συγκεκριμένα όταν πρόκειται να περάσουμε από μια δεκαετία σε μια άλλη. Δηλαδή από τα 30 στα 40, από τα 40 στα 50 κ.ο.κ.  

Οι ειδικοί εξηγούν ότι αυτό συμβαίνει γιατί αυτό το σημαντικό μεταίχμιο μάς κάνει να αναλογιζόμαστε το νόημα της ζωής μας.

Οι πιθανές αντιδράσεις στην περίπτωση αυτή είναι δύο: άλλοι προσπαθούν να προσαρμοστούν και να υιοθετήσουν συνήθειες και συμπεριφορές που θα τους δώσουν το νόημα που αναζητούν και άλλοι αντιδρούν αντιπαραγωγικά, σε πολλές περιπτώσεις αναζητώντας την επιβεβαίωση σε μια παράνομη σχέση.

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!