Εσύ τι δώρα θα κάνεις στους δικούς σου φέτος τα Χριστούγεννα; - AllYou.gr

Search

Εσύ τι δώρα θα κάνεις στους δικούς σου φέτος τα Χριστούγεννα;

Πριν αποφασίσεις, διάβασε ΑΥΤΟ! 

08 Δεκεμβρίου 2015

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή των δώρων. Ίσως να αναρωτιέσαι κι εσύ, λοιπόν, αυτές τις μέρες ποια είναι η καλύτερη επιλογή δώρου για τις φετινές γιορτές.

Για να μην κουράζεσαι, λοιπόν, πήραμε τη γνώμη της επιστήμης, η οποία στηριζόμενη σε μία πρόσφατη μελέτη από το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Κορνέλ, σε συμβουλεύει να σταματήσεις να επιλέγεις τα λεγόμενα «πρακτικά»  δώρα, όπως για παράδειγμα ένα ημερολόγιο, ένα κόσμημα ή ένα ρούχα και να αρχίσεις να επενδύεις σε δώρα που σχετίζονται περισσότερο με τις εμπειρίες. 

«Ένας από τους πολλούς λόγους που κάνουμε δώρα είναι για να έρθουμε πιο κοντά στο άτομο που δίνουμε το δώρο», δηλώνει ο ερευνητής Amit Kumar από το Κορνέλ,  συμπληρώνοντας πως «τα χρήματα που διαθέτουμε για να χαρίσουμε μια εμπειρία, παρά ένα αντικείμενο, είναι πολύ πιο πιθανό να εξυπηρετήσουν αυτό το σκοπό».

Ένα τέτοιο ξεχωριστό δώρο, είτε συμμετέχουμε και εμείς σε αυτό είτε όχι, μας δίνει επίσης την ευκαιρία να συζητήσουμε μετά τις εντυπώσεις που προέκυψαν, ενισχύοντας τους δεσμούς μας με τον αποδέκτη.

Αν δεν μπορείς να σκεφτείς τι δώρο-εμπειρία να χαρίσεις στους αγαπημένους σου, μερικές ιδέες είναι οι εξής: μια συνδρομή στο γυμναστήριο ή σε κάποιο κύκλο μαθημάτων, ένα μανικιούρ ή ένας καθαρισμό προσώπου, ένα χαλαρωτικό μασάζ, ένα γεύμα σε εστιατόριο, μαθήματα μαγειρικής, εισιτήρια για μια συναυλία ή θεατρική παράσταση, εισιτήρια για ένα πάρκο αναψυχής ή μια εκδρομή.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!