Άνδρες vs Γυναίκες: Ποιος κάνει τελικά κουμάντο στο σπίτι; - AllYou.gr

Search

Άνδρες vs Γυναίκες: Ποιος κάνει τελικά κουμάντο στο σπίτι;

Έχουμε την απάντηση!

10 Δεκεμβρίου 2015

Ξέχνα όλα όσα ήξερες για εκείνον τον τρομακτικό άνδρα - αφέντη που καταδυναστεύει τη γυναίκα του, απαιτώντας να γίνονται όλα όπως τα θέλει αυτός.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Cumbria, στη Βόρειο Αγγλία, έρχονται να ανατρέψουν εντελώς την παραπάνω θεωρία, μέσα από μία νέα έρευνα, η οποία αποδεικνύει ότι η γυναίκα είναι αυτή που κάνει -κατά κύριο λόγο- κουμάντο σε μία σχέση.

Στο πλαίσιο της έρευνάς τους, οι επιστήμονες πήραν συνεντεύξεις από 1.104 νεαρούς άντρες και γυναίκες, ρωτώντας για κάθε είδος απρεπούς συμπεριφοράς στη σχέση, από τις φωνές, τις προσβολές και τις απειλές, έως τα σπρωξίματα, τον ξυλοδαρμό, ακόμα και την χρήση όπλων.

Οι απαντήσεις εξέπληξαν τους ερευνητές, καθώς ήταν εντελώς αντίθετες από τις αναμενόμενες, αλλά και από τα συμπεράσματα προγενέστερης μελέτης, σύμφωνα τα οποία οι γυναίκες αποτελούν σχεδόν πάντοτε τα θύματα της ψυχοσωματικής κακοποίησης σε μία σχέση.

Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι επιθετικές και να καταδυναστεύουν τους άντρες τους, χρησιμοποιώντας κάθε είδους «επιχείρημα», από απειλές έως σωματική βία.

«Η μελέτη μας έδειξε ότι οι γυναίκες επιδεικνύουν έντονη επιθυμία να ελέγχουν τον σύντροφό τους και είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιούν σωματική επιθετικότητα για να το πετύχουν», δήλωσαν στο τέλος της έρευνας οι ειδικοί.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!