ΑΥΤΕΣ τις ώρες της ημέρας κάνουμε τις περισσότερες αρνητικές σκέψεις - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΕΣ τις ώρες της ημέρας κάνουμε τις περισσότερες αρνητικές σκέψεις

Ποιες είναι οι πιο «σκοτεινές»;

14 Δεκεμβρίου 2015

Είχες κι εσύ την εντύπωση ότι οι πιο «σκοτεινές» και μελαγχολικές ώρες τις ημέρες είναι αυτές από την στιγμή που δύει ο ήλιος και μετά; Μία νέα μελέτη από την Αμερική έρχεται να σου ανατρέψει τη θεωρία. 

Σύμφωνα με τα νέα αυτά αποτελέσματα, οι απόπειρες αυτοκτονίας είναι πιο πιθανό να σημειωθούν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, παρά οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ημέρας.

Κι αυτό γιατί, τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί είναι πολύ περισσότερα μεταξύ 12 και 4 το πρωί και είναι πολύ πιθανό στο φαινόμενο αυτό να παίζουν ρόλο η αϋπνία και οι εφιάλτες, δηλώνουν οι ερευνητές.

Τα στοιχεία που μελέτησαν δείχνουν ότι οι δείκτες ανά ώρα φτάνουν το 10% μετά τα μεσάνυχτα και κορυφώνονται στο 16% μεταξύ 2 και 3 το πρωί. Το αντίστοιχο ποσοστό μεταξύ 6 το πρωί και 12 το βράδυ ήταν μόλις 2%.

Οι επιστήμονες δηλώνουν πως τα αποτελέσματα όχι μόνο δείχνουν πως οι εφιάλτες και η αϋπνία παίζουν ρόλο στις αυτοκτονικές σκέψεις, αλλά και μόνο το γεγονός ότι το άτομο είναι ξύπνιο αυτές τις ώρες αποτελεί από μόνο του επικίνδυνο. 

 

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!