Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Τελικά, ποιο είναι το «ευαίσθητο» φύλο;

Σου δίνουμε την απάντηση! 



Aν είσαι κι εσύ μία από αυτούς που πιστεύουν ακράδαντα ότι οι γυναίκες είναι πιο ευαίσθητες από τους άνδρες, ετοιμάσου να αναθεωρήσεις!

Νευρολόγοι από τον οργανισμό έρευνας «Mindlab International» επιστράτευσαν 15 πατέρες και 15 μητέρες για να ανακαλύψουν ποιοι είναι τελικά πιο... ευαίσθητοι.

Στο πλαίσιο της έρευνάς τους, κατέγραψαν με ηλεκτρόδια τις αντιδράσεις του δέρματός τους, ενώ προβάλλονταν μία σειρά από βίντεο, τα οποία αφηγούνταν μία ευτυχισμένη, μία αστεία, μία συναρπαστική και μία συγκινητική ιστορία.

Με μεγάλη έκπληξη οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στις τρεις πρώτες περιπτώσεις οι άντρες ένιωθαν λίγο πιο έντονα από αυτά που ένιωθαν οι γυναίκες, ενώ στο τελευταίο βίντεο η συναισθηματική φόρτιση των αντρών ήταν διπλάσια από αυτή των γυναικών.

Ωστόσο, όταν όλοι οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν τα συναισθήματα που ένιωσαν έπειτα από κάθε ιστορία, οι γυναίκες έδωσαν σε κάθε περίπτωση υψηλότερη βαθμολογία.

«Τα στερεότυπα των φύλων θέλουν τους άντρες να είναι στωικοί και τις γυναίκες συναισθηματικές - απόψεις που ενισχύονται από τα μίντια και τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις», δήλωσαν οι ειδικοί. «Η μελέτη μας, όμως, υποδηλώνει ότι οι άντρες φορτίζονται συναισθηματικά όσο και οι γυναίκες, μερικές φορές περισσότερο, αλλά είναι λιγότερο πρόθυμοι να παραδεχτούν ανοιχτά τα συναισθήματά τους, διότι τους εμποδίζουν οι προσδοκίες της κοινωνίας από αυτούς».

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!