Τελικά, ποιο είναι το «ευαίσθητο» φύλο; - AllYou.gr

Search

Τελικά, ποιο είναι το «ευαίσθητο» φύλο;

Σου δίνουμε την απάντηση! 

16 Δεκεμβρίου 2015

Aν είσαι κι εσύ μία από αυτούς που πιστεύουν ακράδαντα ότι οι γυναίκες είναι πιο ευαίσθητες από τους άνδρες, ετοιμάσου να αναθεωρήσεις!

Νευρολόγοι από τον οργανισμό έρευνας «Mindlab International» επιστράτευσαν 15 πατέρες και 15 μητέρες για να ανακαλύψουν ποιοι είναι τελικά πιο... ευαίσθητοι.

Στο πλαίσιο της έρευνάς τους, κατέγραψαν με ηλεκτρόδια τις αντιδράσεις του δέρματός τους, ενώ προβάλλονταν μία σειρά από βίντεο, τα οποία αφηγούνταν μία ευτυχισμένη, μία αστεία, μία συναρπαστική και μία συγκινητική ιστορία.

Με μεγάλη έκπληξη οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στις τρεις πρώτες περιπτώσεις οι άντρες ένιωθαν λίγο πιο έντονα από αυτά που ένιωθαν οι γυναίκες, ενώ στο τελευταίο βίντεο η συναισθηματική φόρτιση των αντρών ήταν διπλάσια από αυτή των γυναικών.

Ωστόσο, όταν όλοι οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν τα συναισθήματα που ένιωσαν έπειτα από κάθε ιστορία, οι γυναίκες έδωσαν σε κάθε περίπτωση υψηλότερη βαθμολογία.

«Τα στερεότυπα των φύλων θέλουν τους άντρες να είναι στωικοί και τις γυναίκες συναισθηματικές - απόψεις που ενισχύονται από τα μίντια και τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις», δήλωσαν οι ειδικοί. «Η μελέτη μας, όμως, υποδηλώνει ότι οι άντρες φορτίζονται συναισθηματικά όσο και οι γυναίκες, μερικές φορές περισσότερο, αλλά είναι λιγότερο πρόθυμοι να παραδεχτούν ανοιχτά τα συναισθήματά τους, διότι τους εμποδίζουν οι προσδοκίες της κοινωνίας από αυτούς».

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

Να τι θα φορέσεις στην επόμενη βραδινή σου έξοδο

Ακόμη και αν ο καιρός γράφει… μείον, εσύ θα είσαι in style!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά υπάρχουν τρόφιμα με αρνητικές θερμίδες;

Ώρα να μάθεις αν όντως υπάρχουν τρόφιμα που αποδίδουν λιγότερες θερμίδες από αυτές που δαπανά ο οργανισμός για την πέψη τους.
FASHION TRENDS

Αυτή η τάση είναι η πιο chic εναλλακτική του νυφικού φορέματος

Γιατί μια λευκή ολόσωμη φόρμα πρέπει να είναι το ρούχο που θα φορέσεις την ημέρα του γάμου σου!
ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

"Καλησπέρα από το Χαλέπι. Διαβάζω για να ξεχάσω τον πόλεμο"

Η Bana Alabed είναι 7 χρονών και μαζί με τη μητέρα της, διατηρεί έναν από τους πιο καθηλωτικούς λογαριασμούς στο Twitter.
DO IT YOURSELF

To πιο εύκολο και κομψό μανικιούρ για να δοκιμάσεις τώρα

Πριν κλείσεις το επόμενο ραντεβού στην μανικιουρίστα σου δοκίμασε αυτό!
ΑΣΚΗΣΗ

«Αν και δεν έχω παχύνει, τα ρούχα μου με στενεύουν. Τι συμβαίνει;»

Το πρόβλημα είναι συνηθισμένο και –ευτυχώς- υπάρχει λύση υποστηρίζουν οι ειδικοί.