Οι γυναίκες ζηλεύουν ακόμη και στην... φαντασία! - AllYou.gr

Search

Οι γυναίκες ζηλεύουν ακόμη και στην... φαντασία!

Διάβασε την έρευνα και μείνε με το στόμα ανοιχτό...

18 Δεκεμβρίου 2015

Το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής απέδειξε με πρόσφατη έρευνα του αυτό που ήδη γνωρίζαμε: ότι οι γυναίκες ζηλεύουν πολύ περισσότερο από τους άνδρες. 

Αυτό που, όμως, δεν ξέραμε είναι ότι ζηλεύουν το ίδιο πολύ ακόμα και σε καταστάσεις υποθετικού σεναρίου.

Τι εννοούμε; Για τις ανάγκες της μελέτης 226 ετεροφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες έπρεπε να φανταστούν ότι ανακάλυπταν μια φωτογραφία του συντρόφου τους με ένα άτομο του αντίθετο φύλου, στο Facebook.

Μάλιστα, στο υποθετικό αυτό σενάριο, οι εθελοντές είχαν πρόσβαση στις ρυθμίσεις ασφαλείας του λογαριασμού, με αποτέλεσμα να μπορούν να διαπιστώσουν αν η φωτογραφία ήταν ορατή σε άλλα άτομα.

Από τα αποτελέσματα προέκυψε ότι οι γυναίκες ήταν πιθανότερο να ζηλέψουν, συγκριτικά με τους άνδρες και μόνο με τη σκέψη του υποθετικού σεναρίου. 

Πιο συγκεκριμένα, οι γυναίκες βαθμολόγησαν το επίπεδο ζήλιας με 6 (σε μία κλίμακα από το 0 μέχρι το 9), ενώ οι άνδρες με 4.

Ωστόσο και οι άνδρες και οι γυναίκες ανέφεραν ότι ζήλευαν περισσότερο, όταν η φωτογραφία δεν ήταν ορατή από άλλα άτομα. Αντιθέτως, αν η φωτογραφία ήταν ορατή και σε άλλους στο Facebook, το επίπεδο ζήλιας των ανδρών μειωνόταν, ενώ των γυναικών παρέμενε υψηλό.

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!