ΑΥΤΟΣ είναι ο πραγματικός λόγος που βρίζουμε - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΟΣ είναι ο πραγματικός λόγος που βρίζουμε

Μπορείς να τον φανταστείς;

19 Δεκεμβρίου 2015

Σου έχει περάσει ποτέ από το μυαλό γιατί όλοι οι άνθρωποι (ανεξάρτητα από την ηλικία, την μόρφωση, την καταγωγή ή την κοινωνική θέση) βρίζουμε σε καταστάσεις πίεσης, νεύρων και έντασης;

Eρευνητές από το πανεπιστήμιο Keele έβαλαν σαν στόχο να απαντήσουν στο παραπάνω ερώτημα, διαψεύδοντας τις μέχρι τώρα θεωρίες που ήθελαν τους ανθρώπους να βρίζουν ως αποτέλεσμα της στρεβλής μεγιστοποίησης του εκνευρισμού τους απέναντι σε ένα δυσάρεστο γεγονός. 

Τώρα οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο πραγματικός λόγος που οι άνθρωποι ξεστομίζουν βαριές κουβέντες είναι η ανάγκη τους να αισθανθούν καλύτερα. Μέσα από την λεκτική εκτόνωση, το άτομο πετυχαίνει τόσο να μεταφέρει τα συναισθήματά του, όσο και να αναπτύξει ένα μηχανισμό αντιμετώπισης/διαχείρισης της κατάστασης που τον οδήγησε σε εκνευρισμό.

Στην έρευνα, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να παίξουν βιντεοπαιχνίδια: είτε ένα παιχνίδι γκολφ ή ένα άλλο, πιο βίαιο παιχνίδι. Αυτοί που έπαιξαν το βίαιο παιχνίδι παρουσίασαν υψηλότερα επίπεδα επιθετικότητας και εύκολα κατέληξαν να βρίζουν για να εκτονωθούν, σε σύγκριση με εκείνους που έπαιξαν το πιο ήπιο παιχνίδι. Με αυτό τον τρόπο οι επιστήμονες συνέδεσαν τη συναισθηματική αντίδραση με τις βρισιές και κατ' επέκταση με την... εκτόνωση. 

 

 

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!