Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

ΑΥΤΟ είναι το στοιχείο που καθορίζει αν θα συμπαθήσεις ή όχι κάποιον

Τσέκαρέ το, από απόψε κιόλας!  



Όλοι μας ξέρουμε ότι η πρώτη εντύπωση είναι και καθοριστική στην πρώτη μας γνωριμία με ένα άτομο. Τώρα μία νέα έρευνα μάς εξηγεί ότι υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο στο οποίο μπορούμε να κρίνουμε αν το άτομο που μόλις γνωρίσαμε μάς κάνει ή όχι. 

Η μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης και το Πανεπιστήμιο Πρίνστον υποδεικνύει ότι ένα «γεια» είναι αρκετό για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Με άλλα λόγια, κρίνουμε ένα άτομο σε μόλις μισό δευτερόλεπτο.

Οι ψυχολόγοι, μάλιστα, τονίζουν ότι κρίνουμε αποκλειστικά από τη φωνή, χωρίς να χρειάζεται να δούμε το πρόσωπο του συνομιλητή μας.

Για τις ανάγκες της έρευνας, οι συμμετέχοντες έπρεπε να ακούσουν ηχογραφημένες φωνές και να βαθμολογήσουν με άριστα το 10 μια σειρά από γνωρίσματα, όπως η αξιοπιστία, η έλξη, η ζεστασιά και η επιβλητικότητα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες χρειάστηκαν μόλις λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου ώστε να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Η διαπίστωση αυτή δείχνει ότι ο τόνος της φωνής κατά την πρώτη συνάντηση ή συνομιλία δύο ατόμων είναι αυτός που καθορίζει και την πρώτη εντύπωση.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός