ΑΥΤΟ είναι το στοιχείο που καθορίζει αν θα συμπαθήσεις ή όχι κάποιον - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΟ είναι το στοιχείο που καθορίζει αν θα συμπαθήσεις ή όχι κάποιον

Τσέκαρέ το, από απόψε κιόλας!  

24 Δεκεμβρίου 2015

Όλοι μας ξέρουμε ότι η πρώτη εντύπωση είναι και καθοριστική στην πρώτη μας γνωριμία με ένα άτομο. Τώρα μία νέα έρευνα μάς εξηγεί ότι υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο στο οποίο μπορούμε να κρίνουμε αν το άτομο που μόλις γνωρίσαμε μάς κάνει ή όχι. 

Η μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης και το Πανεπιστήμιο Πρίνστον υποδεικνύει ότι ένα «γεια» είναι αρκετό για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Με άλλα λόγια, κρίνουμε ένα άτομο σε μόλις μισό δευτερόλεπτο.

Οι ψυχολόγοι, μάλιστα, τονίζουν ότι κρίνουμε αποκλειστικά από τη φωνή, χωρίς να χρειάζεται να δούμε το πρόσωπο του συνομιλητή μας.

Για τις ανάγκες της έρευνας, οι συμμετέχοντες έπρεπε να ακούσουν ηχογραφημένες φωνές και να βαθμολογήσουν με άριστα το 10 μια σειρά από γνωρίσματα, όπως η αξιοπιστία, η έλξη, η ζεστασιά και η επιβλητικότητα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες χρειάστηκαν μόλις λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου ώστε να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Η διαπίστωση αυτή δείχνει ότι ο τόνος της φωνής κατά την πρώτη συνάντηση ή συνομιλία δύο ατόμων είναι αυτός που καθορίζει και την πρώτη εντύπωση.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!