Η επιστήμη μίλησε: ΑΥΤΗ είναι η πιο... επικίνδυνη ημέρα της γιορτινής περιόδου - AllYou.gr

Search

Η επιστήμη μίλησε: ΑΥΤΗ είναι η πιο... επικίνδυνη ημέρα της γιορτινής περιόδου

Γι' αυτό, το νου σου...

02 Ιανουαρίου 2016

Είναι γνωστό ότι την περίοδο των γιορτών σημειώνεται ραγδαία άνοδος στους καυγάδες, τις εντάσεις, ακόμα και τους χωρισμούς ζευγαριών, τα οποία καταλήγουν αντί να περνάνε ρομαντικά τα Χριστούγεννα, να κοιμούνται... σε διαφορετικά σπίτια. 

Παλαιότερες έρευνες έχουν εξηγήσει ότι αυτό συμβαίνει γιατί τις εορταστικές περιόδους οι άνθρωποι τείνουν να έχουν μεγαλύτερες προσδοκίες από την ψυχαγωγία τους και τους συντρόφους τους, με αποτέλεσμα να κάνουν πολλή λιγότερη υπομονή. 

Τώρα, μία νέα έρευνα από τη Βρετανία έρχεται να επιβεβαιώσει τα παραπάνω, δίνοντας όμως και μία επιπλέον πληροφορία: Ποια είναι η πιο δύσκολη μέρα των γιορτών για την ψυχολογία μας; 

Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτή δεν είναι άλλη από την τελευταία ημέρα, δηλαδή την μέρα εκείνη που οι άνθρωποι επιστρέφουν στα σπίτια τους, στη ρουτίνα τους και την δουλειά τους. 

Όπως ομολόγησε το 42% των ερωτηθέντων, οι αιτίες που τη συγκεκριμένη ημέρα αισθάνονται μεγαλύτερη ένταση είναι οι εξής: 

- Τα κακεντρεχή σχόλια των συγγενών (18% των ερωτηθέντων)

- Η ακατάλληλη συμπεριφορά κάποιου μέλους της οικογένειας (15% των ερωτηθέντων)

- Το γεγονός ότι κάποιοι αρνήθηκαν να βοηθήσουν σε δουλειές, όπως το μάζεμα του τραπεζιού (14%)

- Η γενικότερη  ακαταστασία (12%)

Πέρα από τους καυγάδες, όμως, η μέρα αυτή σηματοδοτεί και την απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα, με τον έναν στους τρεις να νιώθουν άγχος για τα οικονομικά τους και άλλους τόσους να σκέφτονται ότι "έφαγαν" περισσότερο απ' ό,τι έπρεπε, ενώ το 12% συνειδητοποιεί ότι δεν ξεκουράστηκε αρκετά στη διάρκεια των εορτών.

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!