Τελικά, ο άνδρας πρέπει να είναι μεγαλύτερος από τη γυναίκα; - AllYou.gr

Search

Τελικά, ο άνδρας πρέπει να είναι μεγαλύτερος από τη γυναίκα;

Έχουμε την απάντηση!

05 Ιουλίου 2016

Τα στερεότυπα που έχουν αναπτυχθεί μέσα στον χρόνο σχετικά με την ηλικιακή διαφορά που πρέπει να έχει το ζευγάρι, έχουν «επιβάλλει» με τον τρόπο τους ότι ο άνδρας πρέπει να είναι μεγαλύτερος από τη γυναίκα.

Τα οφέλη, πάντως, από αυτή τη διαφορά, επιβεβαιώνει σχετική μελέτη, σύμφωνα με την οποία ο γάμος με νεότερο άνδρα «κλέβει» χρόνια από μια γυναίκα, ενώ ο γάμος με νεαρότερη γυναίκα «προσθέτει» χρόνια στον άνδρα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα που έκαναν Γερμανοί ειδικοί, οι γυναίκες που είναι από 7 έως 9 χρόνια μεγαλύτερες από το σύζυγό τους, έχουν 20% υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας. Στον αντίποδα, όταν στο ζευγάρι η γυναίκα είναι μικρότερη, τα χρόνια ζωής του άνδρα αυξάνουν σημαντικά.

Η ανάλυση της έρευνας έδειξε ότι ένας άνδρας που είναι μικρότερος κατά 7 έως 9 χρόνια από τη γυναίκα του, έχει 11% μεγαλύτερο προσδόκιμο επιβίωσης, σε σχέση με κάποιον που έχει ίδια ηλικία με τη σύζυγό του.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, παραμένει ασαφές γιατί υπάρχει αυτή η ανισότητα στη διαφορετική επίπτωση που έχει στα δύο φύλα η «ψαλίδα» στη διαφορά ηλικίας μεταξύ των συζύγων.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!