Σε ποιες περιπτώσεις ΠΡΕΠΕΙ να «βάζεις νερό στο κρασί σου»; - AllYou.gr

Search

Σε ποιες περιπτώσεις ΠΡΕΠΕΙ να «βάζεις νερό στο κρασί σου»;

Όταν ο συμβιβασμός κάνει καλό!

04 Ιουλίου 2016

Ονειρεύεσαι κι εσύ τον πρίγκιπα με το άσπρο άλογο; Ώρα να αναθεωρήσεις...

Νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν (MSU) δείχνει ότι ο συμβιβασμός στις σχέσεις κάποιες φορές είναι θεμιτός και πρακτικότερος από την μάταιη αναζήτηση του Τέλειου.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι όσοι είναι πολύ επιλεκτικοί στις σχέσεις, καταλήγοντας να ζουν μονίμως με ένα «ανικανοποίητο», μπορεί να περιμένουν μάταια σε όλη τους τη ζωή για ένα ιδανικό που δεν υπάρχει.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι πρωτόγονοι άνθρωποι ζούσαν σε μικρές κοινότητες 150 ή λιγότερων ατόμων κι έτσι ήταν πιο πιθανό να καταλήξουν να συμβιβαστούν με κάποια από τις... διαθέσιμες επιλογές τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη διαιώνιση του είδους. Έτσι, οι επιστήμονες δηλώνουν ότι είναι τελικά στη φύση του ανθρώπου να αναζητήσει μία ασφαλή επιλογή, προκειμένου να γίνει ευκολότερα ευτυχισμένος. 

Από την άλλη προειδοποιούν πως η σίγουρη  λύση δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση, καθώς η ιστορία έχει δείξει ότι όσοι πρόγονοί μας δεν συμβιβάστηκαν αλλά επέλεξαν να συνεχίσουν την αναζήτηση του ιδανικού συντρόφου συνέβαλαν καταλυτικά στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!