Αυτός είναι ο πιο ΚΟΥΦΟΣ παράγοντας που επηρεάζει τα συναισθήματα σου - AllYou.gr

Search

Αυτός είναι ο πιο ΚΟΥΦΟΣ παράγοντας που επηρεάζει τα συναισθήματα σου

Βάζουμε στοίχημα ότι δεν το ήξερες...

08 Ιανουαρίου 2016

Σου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό ότι όσο πιο υψηλή είναι η τάση της λάμπας σε ένα δωμάτιο, τόσο πιο έντονα... βιώνεις τα συναισθήματα σου;

Αυτό είναι το συμπέρασμα μίας νέας επιστημονικής έρευνας, που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο και εξέτασε την επίδραση του φωτισμού στα ανθρώπινα συναισθήματα.

Στο πλαίσιο του πειράματος, οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να αξιολογήσουν πολλά και διαφορετικά πράγματα, όπως μια πικάντικη σάλτσα, την επιθετικότητα ενός φανταστικού χαρακτήρα, την ελκυστικότητα ενός προσώπου, τα αισθήματά τους για συγκεκριμένες λέξεις και τη γεύση δυο χυμών, κάτω από διαφορετικές συνθήκες φωτισμού.

Όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα, κάτω από το έντονο και λαμπερό φως, η ένταση των συναισθημάτων ήταν μεγαλύτερη. Συγκεκριμένα, στο πιο φωτεινό δωμάτιο οι συμμετέχοντες ήθελαν ή βίωσαν τα πάντα σε πολύ πιο ακραίο επίπεδο απ' ό,τι όταν το φως ήταν χαμηλωμένο.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των καθημερινών αποφάσεων λαμβάνεται σε συνθήκες δυνατού φωτός, ίσως η επίλυση μιας διαφωνίας ή η λήψη μιας σωστής απόφασης να πρέπει να γίνεται σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. 

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!