Θέλεις μία ευτυχισμένη σχέση; Διέγραψε τον σύντροφο σου... από το Facebook - AllYou.gr

Search

Θέλεις μία ευτυχισμένη σχέση; Διέγραψε τον σύντροφο σου... από το Facebook

Οι ειδικοί σου εξηγούν γιατί πρέπει να πατήσεις το κουμπί του "unfriend"!

09 Ιανουαρίου 2016

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το facebook και τα κοινωνικά δίκτυα γενικότερα, μπορεί να γίνουν τοξικά για τη σχέση.

Γι' αυτό και υποστηρίζουν ότι το να «σβήσουμε» τον σύντροφό μας από τον προσωπικό μας λογαριασμό, θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε τη φλόγα και το μυστήριο της σχέσης, που υπονομεύονται όταν γνωρίζουμε τα πάντα ο ένας για τον άλλον, όσον αφορά τις δραστηριότητές μας.

Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι το καλύτερο απ' όλα θα ήταν να καταργήσουμε τελείως τον λογαριασμό, ώστε να περνάμε αυτόν τον χρόνο που αφιερώνουμε στα κοινωνικά δίκτυα με τον σύντροφο μας.

Οι ειδικοί εξηγούν πως η χρήση των κινητών τηλεφώνων κάνει τα ζευγάρια να ασχολούνται λιγότερο μεταξύ τους, πράγμα που οδηγεί σε τσακωμούς και παρεξηγήσεις. Όπως έδειξε πρόσφατη έρευνα, το 25% των ανθρώπων που είναι σε σχέση νοιώθουν ότι ο/η σύντροφός τους αποσπάται από το κινητό του/της και το 8% εξ' αυτών είχαν τσακωμούς εξαιτίας αυτού.

Άλλη πρόσφατη μελέτη σε νέους από τη Βρετανία, έδειξε ότι μόνο λίγο περισσότεροι από τους μισούς (56%) ανθρώπους που βρίσκονται σε σχέση πιστεύουν ότι είναι σωστό να μοιράζονται τους κωδικούς τους για το κινητό ή τον υπολογιστή και τους λογαριασμούς τους στα κοινωνικά δίκτυα.

Επίσης, από την έρευνα προέκυψε ότι οι 4 στους 10 ενήλικες κοιτάζουν κρυφά το κινητό του συντρόφου τους. Οι 6 στους 10, όμως, από αυτούς έχουν πιάσει ήδη τον σύντροφό τους να τους απατά. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!