Άντρες: Όσο πιο αρρενωποί, τόσο λιγότερο.... καρπεροί - AllYou.gr

Search

Άντρες: Όσο πιο αρρενωποί, τόσο λιγότερο.... καρπεροί

Νέα έρευνα καταρρίπτει όσα πιστεύαμε!

14 Ιανουαρίου 2016

Μπορεί οι γυναίκες να ελκόμαστε τρομερά από τα όμορφα και ανδροπρεπή χαρακτηριστικά ενός άνδρας, φαίνεται όμως ότι αυτά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις έχουν τα μειονεκτήματα τους. 

Ερευνητές από την Ισπανία, την Αυστραλία και την Κολομβία ανατρέπουν τη λεγόμενη θεωρία του φαινότυπου, η οποία υποδεικνύει ότι οι γυναίκες προτιμούν τους ελκυστικούς άνδρες επειδή τα παιδιά τους θα κληρονομήσουν καλά χαρακτηριστικά, όπως η καλή υγεία και η εξυπνάδα.

Η σχετική μελέτη υποστηρίζει ότι οι άντρες με πιο αρρενωπά χαρακτηριστικά έχουν χειρότερη ποιότητα σπέρματος. 

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν αναλύσεις σπέρματος σε 50 φοιτητές από το Πανεπιστήμιο της Βαλένθια και μια ομάδα εθελοντών αξιολόγησε στη συνέχεια τις φωτογραφίες τους. Επίσης, οι ερευνητές πραγματοποίησαν ανθρωπομετρική ανάλυση των χαρακτηριστικών του προσώπου τους, μετρώντας το μέγεθος των ματιών, το πλάτος των ζυγωματικών αλλά και άλλα στοιχεία που θεωρούνται ανδροπρεπή. Στη συνέχεια, συνέκριναν τα αποτελέσματα της ανάλυσης με την ποιότητα του σπέρματος, αξιολογώντας δείκτες, όπως η σύσταση, η κινητικότητα και η μορφολογία του.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων έδειξαν ότι οι άνδρες με τα πιο αρρενωπά χαρακτηριστικά και αυτοί που αξιολογήθηκαν από τους εθελοντές ως πιο ελκυστικοί, ήταν και αυτοί που διέθεταν τη χειρότερη ποιότητα σπέρματος.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!