ΑΥΤΟ είναι το Νο1 χαρακτηριστικό που σε κάνει θελκτική - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΟ είναι το Νο1 χαρακτηριστικό που σε κάνει θελκτική

Άνοιξε τα αυτιά σου!

18 Ιανουαρίου 2016

Δεν φαίνεται να κοιτούν τα ίδια πράγματα τελικά άνδρες και γυναίκες όταν επιλέγουν συντρόφους, σύμφωνα και με τα συμπεράσματα μίας νέας έρευνας που εξετάζει αυτά που προσέχουν και τα δύο φύλα σε μία πρώτη γνωριμία.

Στο πλαίσιο της μελέτης οι ερευνητές θέλησαν να ελέγξουν κατά πόσο τα «συμπαθητικά» χαρακτηριστικά ενός αγνώστου γυναικείου προσώπου είναι ελκυστικά για τους άνδρες.

Για το σκοπό αυτό συγκρότησε μία ομάδα 100 ετερόφυλων, οι οποίοι χωρίστηκαν σε ζευγάρια. Το ένα μέλος του ζευγαριού κλήθηκε να εξιστορήσει μια πρόσφατη δυσάρεστη εμπειρία που είχε, όπως η αποτυχία στις πανεπιστημιακές εξετάσεις, την οποία στη συνέχεια συζήτησαν με το έτερο μέλος για πέντε λεπτά. Το πείραμα επαναλήφθηκε και μεταξύ δύο αγνώστων σε online περιβάλλον.

Σε κάθε περίπτωση, άνδρες θεωρούσαν την γυναίκα που είχε ανταποκριθεί στη συζήτηση, ως πιο θηλυκή, ωστόσο οι γυναίκες δεν ταύτιζαν την ανταπόκριση με τον ανδρισμό.

Για τους άνδρες, δηλαδή, οι γυναίκες που είχαν δείξει ενδιαφέρον να ακούσουν την ιστορία τους θεωρούνταν πιο θηλυκές και τους προκαλούσαν ερωτική διάθεση, καθώς και μεγαλύτερη επιθυμία για δημιουργία μακροχρόνιας σχέσης.

Αυτό που στην ουσία αποδεικνύεται είναι πως οι άνδρες περιμένουν από τις γυναίκες να νοιάζονται περισσότερο και να ανησυχούν για τους άλλους. 

Οπότε κορίτσια το έχουμε ξαναπεί, το λέμε και τώρα: είναι πολύ σημαντικό να ακούμε τον άλλο και να ενδιαφερόμαστε για τον κόσμο του. Άλλωστε μας το ζητάνε και τα αγόρια.

 

Hot αυτή τη στιγμή!

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι περιέχει ένα ποτήρι φρέσκου χυμού πορτοκαλιού

Είσαι σίγουρη ότι ξέρεις τα θρεπτικά συστατικά της αγαπημένης φρεσκοστυμμένης πορτοκαλάδας;
ΜΟΔΑ

Η νέα συλλογή matis υμνεί το σύγχρονο urban glam

Αυτή τη σεζόν, η matis προσεγγίζει τις πιο θηλυκές πτυχές του μπαρόκ και τις μετατρέπει σε υπέροχα κομμάτια και σύνολα.
INTERVIEW

Χάρις Αλεξίου: «Το συναίσθημα φυλακίζουμε μέσα μας, όχι τα γεγονότα»

Η δική μας, η μοναδική Χαρούλα. Των τραγουδιών, του έρωτα, της αγάπης, του γλεντιού, της συγκίνησης, της καρδιάς μας, της ζωής μας. Η Χάρις Αλεξίου στο allyou.
BEAUTY TIPS

3+1 τρικ για να κάνεις το δέρμα σου να φαίνεται ξεκούραστο

Mάθε τι πρέπει να κάνεις εκείνες τις ημέρες που η επιδερμίδα χρειάζεται έξτρα προσοχή!
ΣΧΕΣΕΙΣ

3 λόγοι που οι άντρες οδηγούνται στην απιστία

Τα πιθανά σενάρια πίσω από την απόφαση του να κοιτάξει άλλη ενώ είσαστε μαζί.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ένας πολύ καλός λόγος να παραγγέλνεις συχνότερα sushi

Αν έψαχνες δικαιολογίες τις έχεις με τη σφραγίδα της επιστήμης.