Έχεις ακούσεις για το «Φαινόμενο του Μήνα του Μέλιτος»; - AllYou.gr

Search

Έχεις ακούσεις για το «Φαινόμενο του Μήνα του Μέλιτος»;

Μάθε τι είναι και πώς λειτουργεί...

19 Ιανουαρίου 2016

Θεωρείται κανόνας ότι την πρώτη περίοδο ενός γάμου, όλα τα πράγματα ανάμεσα στο ζευγάρι είναι μέλι-γάλα, ενώ οι πρώτες διαφωνίες και τα πρώτα σοβαρά προβλήματα χρειάζονται χρόνο για να έρθουν στην επιφάνεια. 

Τώρα, μία νέα έρευνα από τη πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης έρχεται να υποστηρίξει με στοιχεία ακριβώς το παραπάνω. 

Οι ερευνητές, για να στηρίξουν τη θεωρία τους, ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν σε 396 ζευγάρια και κάλυπταν περίοδο δυόμισι ετών.

Στο τέλος της μελέτης διαπίστωσαν πως το 14% των ανδρών επηρεάστηκε από το «φαινόμενο του μήνα του μέλιτος». Τι σημαίνει αυτό; Ότι στην αρχή του γάμου ήταν πολύ ικανοποιημένοι με τη σχέση τους, όμως στη συνέχεια τα θετικά αυτά συναισθήματα εξασθένησαν. Μετά τα δυόμισι χρόνια, οι άνδρες αυτοί δήλωσαν μάλιστα δυστυχισμένοι. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε σε ποσοστό 10% των γυναικών, αν και οι ερευνητές τονίζουν ότι η αρχική θετική επίδραση δεν ήταν τόσο ισχυρή.

Οι επιστήμονες, επίσης, κατέληξαν στο ποιοι είναι οι άνθρωποι που κινδυνεύουν περισσότερο από αυτό που ονόμασαν «φαινόμενο του μήνα του μέλιτος». Aυτοί είναι οι άνδρες που εκδηλώνουν καταθλιπτικά συμπτώματα και είναι επιθετικοί και οι γυναίκες που εκδηλώνουν καταθλιπτικά συμπτώματα ή δεν εκφράζουν σημαντική ικανοποίηση από τη σχέση.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!