Τα ετερώνυμα ΔΕΝ έλκονται - AllYou.gr

Search

Τα ετερώνυμα ΔΕΝ έλκονται

Η επιστήμη καταρρίπτει θεωρίες και ρητά... 

22 Ιουλίου 2016

Οι θεωρίες, τα κινηματογραφικά σενάρια και, σε ορισμένες περιπτώσεις, η ίδια η ζωή υποστηρίζουν ότι «τα ετερώνυμα έλκονται», κάνοντας ανθρώπους -οι οποίοι εκ πρώτης όψεως δεν έχουν τίποτα κοινό- να έρθουν πραγματικά πολύ κοντά. 

Κι όμως, η επιστήμη έρχεται τώρα να καταρρίψει την παραπάνω πεποίθηση, εξηγώντας ότι το κάθε άτομο αναζητά στις σχέσεις του έναν άνθρωπο που θα είναι όσο το δυνατόν περισσότερο όμοιος με τον ίδιο. 

Η νέα αυτή μελέτη υποστηρίζει ότι ο καθένας μας θέλει ο σύντροφός του να έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με εμάς, καθώς με αυτόν τον τρόπο αισθανόμαστε ότι είναι πιο πιθανό να έχουμε ένα κοινό μέλλον. 

Την ίδια στιγμή, οι ειδικοί εξηγούν ότι η ερωτική έλξη από ένα άτομο που μας μοιάζει κατά κάποιο τρόπο επιβεβαιώνει ότι είμαστε φυσιολογικοί και επιθυμητοί.

Παλαιότερη μελέτη είχε δείξει ότι είναι πιο πιθανό να ταιριάξουμε με ένα άτομο που μας μοιάζει ως προς την προσωπικότητα, επιζητούμε όμως το καινούριο και το διαφορετικό ως προς τις γενικές προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντα. Παρόλα αυτά τείνουμε να επιλέγουμε στο τέλος αυτό που μας... μοιάζει περισσότερο.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!