ΑΥΤΗ είναι η πιο παράξενη ένδειξη ότι είστε φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΗ είναι η πιο παράξενη ένδειξη ότι είστε φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον

Κάνε το τεστ!

31 Ιουλίου 2016

Φαίνεται πως τα κοινά ενδιαφέροντα ή οι όμοιες συνήθειες στην καθημερινότητα δεν είναι οι πιο ισχυρές ενδείξεις ότι ένα ζευγάρι είναι ταιριαστό, καθώς μία νέα έρευνα τονίζει πως η ερωτική χημεία... κρύβεται στις λέξεις.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Texas Tech πραγματοποίησαν δύο επιμέρους μελέτες, που αφορούσαν στο ταίριασμα γλώσσας και ύφους στην έκφραση, προκειμένου να διαπιστώσουν κατά πόσο δύο άτομα ταιριάζουν ως προς το στιλ επικοινωνίας όταν συζητούν.

Οι ερευνητές εστίασαν σε συγκεκριμένες ομάδες λέξεων, όπως οι αντωνυμίες, οι προθέσεις, οι σύνδεσμοι και τα επιρρήματα. Αν και χρησιμοποιούμε τέτοιες λέξεις καθημερινά και εντελώς αυθόρμητα, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αποκαλύπτουν πολλά για την προσωπικότητά μας.

Στο πρώτο πείραμα συμμετείχαν 40 άνδρες και 40 γυναίκες, από τους οποίους ζητήθηκε να κάνουν σύντομες συζητήσεις μεταξύ τους. Οι επόμενες αναλύσεις έδειξαν ότι ένας άνδρας και μια γυναίκα που προτιμούσαν το ίδιο λεξιλογικό μοτίβο, ήταν πιο πιθανό να δηλώσουν αργότερα ότι συμπαθούν ή βλέπουν ερωτικά ο ένας τον άλλο.

Στο δεύτερο πείραμα, οι ερευνητές συγκέντρωσαν και μελέτησαν τα sms που είχαν ανταλλάξει 86 ζευγάρια, αναλύοντας και πάλι τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα λέξεων. Οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν, επίσης, για τα επίπεδα ικανοποίησης στη σχέση τους. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένα ζευγάρι που ακολουθούσε τα ίδια πρότυπα γραφής είχε διπλάσιες πιθανότητες να παραμείνει μαζί τρεις μήνες μετά. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!