Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

ΑΥΤΗ είναι η πιο παράξενη ένδειξη ότι είστε φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον

Κάνε το τεστ!



Φαίνεται πως τα κοινά ενδιαφέροντα ή οι όμοιες συνήθειες στην καθημερινότητα δεν είναι οι πιο ισχυρές ενδείξεις ότι ένα ζευγάρι είναι ταιριαστό, καθώς μία νέα έρευνα τονίζει πως η ερωτική χημεία... κρύβεται στις λέξεις.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Texas Tech πραγματοποίησαν δύο επιμέρους μελέτες, που αφορούσαν στο ταίριασμα γλώσσας και ύφους στην έκφραση, προκειμένου να διαπιστώσουν κατά πόσο δύο άτομα ταιριάζουν ως προς το στιλ επικοινωνίας όταν συζητούν.

Οι ερευνητές εστίασαν σε συγκεκριμένες ομάδες λέξεων, όπως οι αντωνυμίες, οι προθέσεις, οι σύνδεσμοι και τα επιρρήματα. Αν και χρησιμοποιούμε τέτοιες λέξεις καθημερινά και εντελώς αυθόρμητα, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αποκαλύπτουν πολλά για την προσωπικότητά μας.

Στο πρώτο πείραμα συμμετείχαν 40 άνδρες και 40 γυναίκες, από τους οποίους ζητήθηκε να κάνουν σύντομες συζητήσεις μεταξύ τους. Οι επόμενες αναλύσεις έδειξαν ότι ένας άνδρας και μια γυναίκα που προτιμούσαν το ίδιο λεξιλογικό μοτίβο, ήταν πιο πιθανό να δηλώσουν αργότερα ότι συμπαθούν ή βλέπουν ερωτικά ο ένας τον άλλο.

Στο δεύτερο πείραμα, οι ερευνητές συγκέντρωσαν και μελέτησαν τα sms που είχαν ανταλλάξει 86 ζευγάρια, αναλύοντας και πάλι τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα λέξεων. Οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν, επίσης, για τα επίπεδα ικανοποίησης στη σχέση τους. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένα ζευγάρι που ακολουθούσε τα ίδια πρότυπα γραφής είχε διπλάσιες πιθανότητες να παραμείνει μαζί τρεις μήνες μετά. 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Συμπεριφορές που προδίδουν ότι κάποιος σας αντιπαθεί

Πώς να καταλάβετε ότι κάποιος δεν χαίρεται και πολύ όταν σας βλέπει, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.