Έλα και πάρε με αγκαλιά... - AllYou.gr

Search

Έλα και πάρε με αγκαλιά...

...και η αγάπη δεν θα σβήσει. Πέντε λόγοι να αγκαλιάζεσαι πιο συχνά με τους αγαπημένους σου.

26 Αυγούστου 2014

Η χάρα που μας δίνει μια αγκαλιά μάς κάνει να νιώθουμε όλοι σαν μεγάλα μωρά! Διάβασε λοιπόν γιατί, σύμφωνα με τα επιστημονικά ευρήματα, μια (ακόμη) αγκαλιά μπορεί να ωφελήσει όχι μόνο την προσωπική ζωή σου, αλλά και την ψυχική και σωματική υγεία σου. 

1. Μια αγκαλιά χτίζει πιο στενές σχέσεις: Ενδυναμώνει αισθήματα ασφάλειας, εμπιστοσύνης και οικειότητας ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για πιο σταθερές σχέσεις.

2. Μειώνει το στρες και την αρτηριακή πίεση: Κι αυτό γιατί ανεβάζει τα επίπεδα της ωκυτοκίνης, ορμόνης που ρίχνει την κορτιζόλη, η οποία συνδέεται με το στρες.

3. Σε κάνει πιο ευτυχισμένη: Η αγκαλιά, και γενικά το άγγιγμα, πυροδοτεί την παραγωγή σεροτονίνης, μιας από τις λεγόμενες "ορμόνες της ευτυχίας". 

4. Ανεβάζει την αυτοεκτίμησή σου: Από τη βρεφική ακόμη ηλικία η αγκαλιά ενισχύει το αίσθημα αποδοχής που εισπράττουμε από τους αγαπημένους μας, το οποίο συνδέεται με την αυτοεκτίμησή μας.

5. Σου επιτρέπει να εκφράσεις τα συναισθήματά σου: Σύμφωνα μάλιστα με άρθρο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Psychology Today, το άγγιγμα "φαίνεται να είναι ένας πιο περίπλοκος και ακριβής τρόπος μετάδοσης συναισθημάτων από ό,τι νομίζαμε μέχρι σήμερα". 

Πόσες αγκαλιές την ημέρα κάνουν τον γιατρό πέρα; Η επιστήμη δεν συμφωνεί σε μία απάντηση. Μας αρέσει όμως η άποψη της Αμερικανίδας ψυχοθεραπεύτριας Virginia Satir (1916-1988): "Χρειαζόμαστε 4 αγκαλιές την ημέρα για να επιβιώσουμε, 8 αγκαλιές την ημέρα για να μακροημερεύσουμε και 12 αγκαλιές την ημέρα για να εξελιχθούμε".

Πηγή: Lifehack.org

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

Τι να προσέχεις όταν φοράς ψεύτικες βλεφαρίδες

4 τρικ που θα κάνουν την εφαρμογή πιο εύκολη!
INTERVIEW

Μιχάλης Τζουγανάκης: «Τα λάθη για κάθε άνθρωπο είναι η προίκα του»

Λένε ότι τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής… Έτσι λοιπόν, όποιος θέλει να μπει στα άδυτα της ψυχής του Μιχάλη Τζουγανάκη, δεν έχει παρά να κοιτάξει τα μάτια του, την ώρα που κρατάει στα χέρια του το αγαπημένο του λαούτο.
ΣΧΕΣΕΙΣ

4 πράγματα που σου λέει με το σώμα του

Καμιά φορά τα πιο σημαντικά πράγματα σου τα λέει με το κορμί του, τονίζουν οι ειδικοί.
ΑΣΚΗΣΗ

Η λιχουδιά που θα σε βοηθήσει να αποδίδεις καλύτερα στις προπονήσεις

Υπάρχει κάτι γευστικό που μπορεί να βοηθήσει τα πόδια σου να τρέχουν γρηγορότερα!
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Είναι οι γυναίκες πιο ευτυχισμένες από τους άντρες;

Tι γένος έχει η ευτυχία; Την απάντηση δίνει - φυσικά - η επιστήμη.
ΕΓΩ

Τι είναι το ψυχολογικό hangover και πως να το ξεπεράσεις

Οδηγίες αντιμετώπισης μιας γνώριμης κατάστασης, για εσένα που είσαι εσωστρεφής.