5 σημάδια ότι είσαι σε μια σχέση που θα κρατήσει - AllYou.gr

Search

5 σημάδια ότι είσαι σε μια σχέση που θα κρατήσει

Μπορείς να το καταλάβεις από πολύ νωρίς...

10 Ιουνίου 2016

Μην πας σε μάγισσες και χαρτορίχτρες για να μαντέψεις αν αυτός είναι ο άντρας της ζωής σου (ή τουλάχιστον αυτός με τον οποίο θα μοιραστείς πολλούς μήνες ή και χρόνια). Υπάρχουν κάποια χειροπιαστά σημάδια, σύμφωνα με τον ψυχολόγο Τζόν Γκότμαν, που σου δείχνουν από νωρίς αν η σχέση σας έχει προοπτικές να εξελιχθεί σε μακροχρόνιο δεσμό.

1. Δείχνετε σεβασμό ο ένας στον άλλο. Τον αντιμετωπίζεις ως ίσο και το ίδιο κάνει κι αυτός με εσένα.

2. Παραπονιέστε αλλά δεν ασκείτε κριτική. Τα παράπονά σας είναι σε πρώτο και όχι σε δεύτερο ενικό. Π.χ. "Θα ήθελα να περνάμε περισσότερο χρόνο μαζί" και όχι "Με γράφεις, περνώντας περισσότερο χρόνο με τους φίλους σου".

3. Δείχνετε τρυφερότητα ο ένας στον άλλο. Έχετε εξορίσει τις βρισιές και τα προσβλητικά σχόλια από τις καθημερινές συζητήσεις σας. Αποφεύγεις να του πεις ό,τι δεν θα ήθελες να ακούσεις - και το ίδιο κάνει και εκείνος με εσένα.

4. Δεν είστε ανταγωνιστές, αλλά σύμμαχοι. Ακόμη και τις διαφωνίες σας δεν τις αντιμετωπίζετε σαν αφορμές για να επιβληθείτε ο ένας στον άλλο αλλά ως ευκαιρίες για να επιλύσετε τις διαφορές σας. 

5. Προσπαθείτε να μπείτε ο ένας στη θέση του άλλου. Κατανοείτε ο ένας τα συναισθήματα του άλλου -ή τουλάχιστον προσπαθείτε να το κάνετε, γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο στην πράξη! Μετά από έναν καβγά ακούει ο ένας τον άλλο με ενδιαφέρον και επιχειρεί να καταλάβει πώς νιώθει.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!