Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 μυστικά για να συζητήσετε τα οικονομικά σας ΧΩΡΣ να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις

Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τις καλές σχέσεις...


Γεωργία Κοντού

Είτε πρόκειται για τα έξοδα που κάνετε στις διακοπές σας, είτε για τον προϋπολογισμό του κοινού σας νοικοκυριού, οι συζητήσεις για οικονομικά θέματα προκαλούν αμηχανία, αν και αποτελούν αναγκαίο κακό. Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να προσεγγίσεις τέτοια ζητήματα με την απαραίτητη λεπτότητα, ώστε να μην πληγώσεις τη σχέση σας.

1. Παρατήρησε πώς διαχειρίζεται τα χρήματά του. Για παράδειγμα, ποιες είναι οι καταναλωτικές του συνήθειες; Ενδίδει σε ένα ακριβό γκατζετάκι που θα του γυαλίσει ή εξετάζει προσεκτικά όλες τις επιλογές προτού προχωρήσει σε μια μεγάλη αγορά; Από τη στιγμή που θα κατανοήσεις πώς αντιμετωπίζει τα χρήματα, θα είναι πιο εύκολο να κάνεις μαζί του ένα διάλογο που δεν θα φέρει κανέναν σας σε δύσκολη θέση.

2. Προετοίμασέ τον ψυχολογικά. Μην περιμένεις εδώ και τώρα να μιλήσετε για ένα δάνειο ή για την αγορά αυτοκινήτου. Ενημέρωσέ τον από πριν ότι θέλεις να το συζητήσετε π.χ. το βράδυ του Σαββάτου, όταν θα είστε χαλαρά στο σπίτι, ώστε να έχετε και οι δύο το χρόνο να σκεφτείτε τι θέλετε να πείτε ο ένας στον άλλο.

3. Να είσαι απόλυτα ειλικρινής. Η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη τακτική, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως τα χρήματα, διαφορετικά μπορεί να μείνουν αναπάντητα ερωτήματα, ανοιχτά για παρερμηνείες. Όμως, για να είσαι ειλικρινής μαζί του, πρέπει προηγουμένως να αντιμετωπίσεις με ειλικρίνεια τον εαυτό σου: Για ποιο λόγο, για παράδειγμα, δεν θέλεις να συμμετέχετε ισότιμα στα έξοδα του νοικοκυριού; Μήπως όχι επειδή αμείβεσαι με λιγότερα στη δουλειά, αλλά γιατί είσαι πιο επιρρεπής σε σπατάλες, με αποτέλεσμα ο μισθός σου να έχει εξανεμιστεί στα μισά του μήνα;

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ