3 μυστικά για να συζητήσετε τα οικονομικά σας ΧΩΡΣ να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις - AllYou.gr

Search

3 μυστικά για να συζητήσετε τα οικονομικά σας ΧΩΡΣ να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις

Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τις καλές σχέσεις...

07 Ιουνίου 2016

Είτε πρόκειται για τα έξοδα που κάνετε στις διακοπές σας, είτε για τον προϋπολογισμό του κοινού σας νοικοκυριού, οι συζητήσεις για οικονομικά θέματα προκαλούν αμηχανία, αν και αποτελούν αναγκαίο κακό. Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να προσεγγίσεις τέτοια ζητήματα με την απαραίτητη λεπτότητα, ώστε να μην πληγώσεις τη σχέση σας.

1. Παρατήρησε πώς διαχειρίζεται τα χρήματά του. Για παράδειγμα, ποιες είναι οι καταναλωτικές του συνήθειες; Ενδίδει σε ένα ακριβό γκατζετάκι που θα του γυαλίσει ή εξετάζει προσεκτικά όλες τις επιλογές προτού προχωρήσει σε μια μεγάλη αγορά; Από τη στιγμή που θα κατανοήσεις πώς αντιμετωπίζει τα χρήματα, θα είναι πιο εύκολο να κάνεις μαζί του ένα διάλογο που δεν θα φέρει κανέναν σας σε δύσκολη θέση.

2. Προετοίμασέ τον ψυχολογικά. Μην περιμένεις εδώ και τώρα να μιλήσετε για ένα δάνειο ή για την αγορά αυτοκινήτου. Ενημέρωσέ τον από πριν ότι θέλεις να το συζητήσετε π.χ. το βράδυ του Σαββάτου, όταν θα είστε χαλαρά στο σπίτι, ώστε να έχετε και οι δύο το χρόνο να σκεφτείτε τι θέλετε να πείτε ο ένας στον άλλο.

3. Να είσαι απόλυτα ειλικρινής. Η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη τακτική, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως τα χρήματα, διαφορετικά μπορεί να μείνουν αναπάντητα ερωτήματα, ανοιχτά για παρερμηνείες. Όμως, για να είσαι ειλικρινής μαζί του, πρέπει προηγουμένως να αντιμετωπίσεις με ειλικρίνεια τον εαυτό σου: Για ποιο λόγο, για παράδειγμα, δεν θέλεις να συμμετέχετε ισότιμα στα έξοδα του νοικοκυριού; Μήπως όχι επειδή αμείβεσαι με λιγότερα στη δουλειά, αλλά γιατί είσαι πιο επιρρεπής σε σπατάλες, με αποτέλεσμα ο μισθός σου να έχει εξανεμιστεί στα μισά του μήνα;Ακολούθησε το allyou στο Instagram!