Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Τσακωθήκατε; 3 μυστικά για να τα βρείτε

Οι παρακάτω τακτικές θα σε βοηθήσουν όχι μόνο να διαχειριστείς τα αρνητικά συναισθήματα, αλλά και να βγάλεις κάτι καλό από τη διαφωνία σας...


Γεωργία Κοντού

Καβγάδες συμβαίνουν και στις καλύτερες σχέσεις και εφόσον δεν κρύβουν κάποια βαθύτερα, ανυπέρβλητα προβλήματα, αρκεί και οι δύο πλευρές να κάνουν κάποια βήματα για να τα ξαναβρούν σύντομα. Οι παρακάτω τακτικές θα σε βοηθήσουν όχι μόνο να διαχειριστείς τα αρνητικά συναισθήματα, αλλά και να βγάλεις κάτι καλό από τη διαφωνία σας:

1. Μην το παρατραβάς. Αφού σταματήσουν οι φωνές, ίσως να είσαι ακόμη νευριασμένη, αλλά καλό είναι να αντισταθείς στον πειρασμό να πεις την τελευταία κουβέντα. Το μόνο που θα πετύχεις έτσι θα είναι να παρατείνεις το δυσάρεστο κλίμα, χωρίς όμως να δώσεις κάποια λύση. Οι ισορροπίες είναι τόσο ευαίσθητες μετά από έναν καβγά, που θα πρέπει να προχωρήσεις με προσοχή, σαν να βαδίζεις σε λεπτό πάγο.

2. Δώσ' του το χρόνο και το χώρο του. Μπορεί αμέσως μετά τον καβγά να νιώθεις πιο ανασφαλής, να φοβηθείς ότι θα τον χάσεις, αλλά προσπάθησε να μην του γίνεις κολλιτσίδα. Αν σε θέλει πραγματικά, δεν θα πάει πουθενά. Κράτα, λοιπόν, για λίγο τις αποστάσεις σου, είτε αυτό σημαίνει έστω να πας στο διπλανό δωμάτιο, και αξιοποίησε το διάστημα που θα περάσετε χώρια προσπαθώντας να καταλάβεις τι ακριβώς πήγε στραβά. Ας ελπίσουμε ότι το ίδιο θα κάνει κι αυτός από την πλευρά του...

3. Επένδυσε στην εποικοδομητική επικοινωνία. Μια κουβέντα είναι αυτό, αλλά όταν περάσει η καταιγίδα: α. προσπάθησε να παραμερίσεις την επιθυμία σου να δείξεις ότι έχεις δίκιο, β. απόφυγε να γίνεις αμυντική ή επιθετική, γ. παρουσίασέ του τα παράπονά σου ένα ένα και όχι όλα μαζί, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσετε να τα συζητήσετε και να τα λύσετε, δ. μη διστάσεις να ζητήσεις συγνώμη: σε έναν καβγά συνήθως και οι δύο πλευρές έχουν κάνει λάθη!

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος