Μετά το σεξ, κάνε ΑΥΤΟ - AllYou.gr

Search

Μετά το σεξ, κάνε ΑΥΤΟ

Οι επιστήμονες συμβουλεύουν!

06 Ιουλίου 2016

Αγόρια, σας έχουμε νέα. Όχι, οι κοπέλες σας δεν είναι (και τόσο) υπερβολικές κάθε φορά που γκρινιάζουν για το γεγονός ότι μετά το σεξ δεν είστε ιδιαίτερα διαθέσιμοι για αγκαλιές και συζήτηση, αλλά προτιμάτε να κοιμάστε σχετικά άμεσα.

Γιατί επιστήμονες από το Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ έρχονται να υποστηρίξουν ότι η συζήτηση μετά το σεξ είναι ένας βασικός παράγοντας της ευτυχισμένης σχέσης και συνδέεται άμεσα με την «ορμόνη της αγάπης». Γνωστή στον επιστημονικό χώρο ως οξυτοκίνη, αυτή η ορμόνη απελευθερώνεται με τη σωματική επαφή και τον οργασμό και συμβάλλει στη δημιουργία ισχυρότερων δεσμών μεταξύ ενός ζευγαριού.

Οι ειδικοί, σε σχετική μελέτη, διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που καταφέρνουν να φτάσουν στην κορύφωση αποκαλύπτουν περισσότερα για τα συναισθήματά τους στο σύντροφό τους μετά το σεξ, κάτι που ενισχύει την οικειότητα και την εμπιστοσύνη στο ζευγάρι.

Κατά τη διάρκεια του οργασμού, η απελευθέρωση της οξυτοκίνης οδηγεί σε μεταβολές της κοινωνικής συμπεριφοράς. Για τους άνδρες, ωστόσο, η επίδραση της τεστοστερόνης φαίνεται πως αποδυναμώνει τη δράση της οξυτοκίνης, γι’ αυτό και δεν παρουσιάζουν την ίδια συμπεριφορά με τις γυναίκες.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!