Μετά το σεξ, κάνε ΑΥΤΟ - AllYou.gr

Search

Μετά το σεξ, κάνε ΑΥΤΟ

Οι επιστήμονες συμβουλεύουν!

06 Ιουλίου 2016

Αγόρια, σας έχουμε νέα. Όχι, οι κοπέλες σας δεν είναι (και τόσο) υπερβολικές κάθε φορά που γκρινιάζουν για το γεγονός ότι μετά το σεξ δεν είστε ιδιαίτερα διαθέσιμοι για αγκαλιές και συζήτηση, αλλά προτιμάτε να κοιμάστε σχετικά άμεσα.

Γιατί επιστήμονες από το Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ έρχονται να υποστηρίξουν ότι η συζήτηση μετά το σεξ είναι ένας βασικός παράγοντας της ευτυχισμένης σχέσης και συνδέεται άμεσα με την «ορμόνη της αγάπης». Γνωστή στον επιστημονικό χώρο ως οξυτοκίνη, αυτή η ορμόνη απελευθερώνεται με τη σωματική επαφή και τον οργασμό και συμβάλλει στη δημιουργία ισχυρότερων δεσμών μεταξύ ενός ζευγαριού.

Οι ειδικοί, σε σχετική μελέτη, διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που καταφέρνουν να φτάσουν στην κορύφωση αποκαλύπτουν περισσότερα για τα συναισθήματά τους στο σύντροφό τους μετά το σεξ, κάτι που ενισχύει την οικειότητα και την εμπιστοσύνη στο ζευγάρι.

Κατά τη διάρκεια του οργασμού, η απελευθέρωση της οξυτοκίνης οδηγεί σε μεταβολές της κοινωνικής συμπεριφοράς. Για τους άνδρες, ωστόσο, η επίδραση της τεστοστερόνης φαίνεται πως αποδυναμώνει τη δράση της οξυτοκίνης, γι’ αυτό και δεν παρουσιάζουν την ίδια συμπεριφορά με τις γυναίκες.

Hot αυτή τη στιγμή!

ΜΟΔΑ

Η νέα συλλογή matis υμνεί το σύγχρονο urban glam

Αυτή τη σεζόν, η matis προσεγγίζει τις πιο θηλυκές πτυχές του μπαρόκ και τις μετατρέπει σε υπέροχα κομμάτια και σύνολα.
INTERVIEW

Χάρις Αλεξίου: «Το συναίσθημα φυλακίζουμε μέσα μας, όχι τα γεγονότα»

Η δική μας, η μοναδική Χαρούλα. Των τραγουδιών, του έρωτα, της αγάπης, του γλεντιού, της συγκίνησης, της καρδιάς μας, της ζωής μας. Η Χάρις Αλεξίου στο allyou.
ΣΧΕΣΕΙΣ

3 λόγοι που οι άντρες οδηγούνται στην απιστία

Τα πιθανά σενάρια πίσω από την απόφαση του να κοιτάξει άλλη ενώ είσαστε μαζί.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ένας πολύ καλός λόγος να παραγγέλνεις συχνότερα sushi

Αν έψαχνες δικαιολογίες τις έχεις με τη σφραγίδα της επιστήμης.
STAR STYLE

Οι εμφανίσεις της Michelle Obama που δε γίνεται να ξεχάσουμε

Ενώ η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Αμερικής έχει ξεκινήσει, εμείς κάνουμε μια αναδρομή στις εμφανίσεις της πιο αγαπημένης Πρώτης Κυρίας!
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

6 φθινοπωρινές αποχρώσεις μανό που πρέπει να δοκιμάσεις

Μην υποδεχτείς το Φθινόπωρο μόνο στην ντουλάπα σου, αλλά και στα νύχια σου!