Οι συχνές μετακομίσεις βλάπτουν σοβαρά τη… φιλία - AllYou.gr

Search

Οι συχνές μετακομίσεις βλάπτουν σοβαρά τη… φιλία

Πώς επηρεάζουν οι τακτικές αλλαγές σπιτιού την κοινωνική ζωή μας;

19 Μαρτίου 2016

Αν είσαι από τους τύπους που δεν μπορούν να στεριώσουν σε ένα σπίτι για πάνω από μερικούς μήνες ή λίγα χρόνια, είναι πολύ πιθανό να μη στεριώνεις και στη φιλία. Αυτό δείχνει μια νέα έρευνα των Πανεπιστημίων του Κάνσας και του Ντέιτον. 

Όπως ανακάλυψαν οι ερευνητές, όσοι μετακομίζουν συχνά, είναι πιθανότερο να αντιμετωπίζουν όχι μόνο τα έπιπλα αλλά και τους φίλους τους σαν αναλώσιμα. Το ερώτημα είναι βέβαια: Κάποιος μετακομίζει συχνά επειδή δένεται λιγότερο με αντικείμενα και ανθρώπους; Ή μήπως συμβαίνει το αντίθετο, δηλαδή αν κάποιος χρειάζεται να μετακομίζει συχνά αποφεύγει να αποκτήσει στενούς φίλους γιατί θα πληγωθεί όταν θα πρέπει τους αποχωριστεί; Οι ειδικοί θεωρούν πιο πιθανή τη δεύτερη εξήγηση. 

Πάντως, θα προσθέταμε εμείς, στις ΗΠΑ, όπου έγινε η έρευνα, οι αποστάσεις είναι μεγαλύτερες. Και μάλλον αποτελεί πιο δύσκολη πρόκληση να διατηρήσεις μια φιλία αν π.χ. μετακομίσεις από την Καλιφόρνια στη Νέα Υόρκη, παρά αν αλλάξεις σπίτι και αφήσεις την Κυψέλη για να πας στο Παγκράτι. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!