4 συμβουλές για να χωρίσεις (όσο γίνεται πιο) ανώδυνα - AllYou.gr

Search

4 συμβουλές για να χωρίσεις (όσο γίνεται πιο) ανώδυνα

Πώς θα το κάνεις λιγότερο δύσκολο και για τους δυο σας;

01 Ιουνίου 2016

Είναι πάντα μεγάλη απογοήτευση όταν μετά τον ενθουσιασμό του πρώτου καιρού, τα τρυφερά μηνύματα, τα ρομαντικά δώρα, τα παθιασμένα φιλιά και τα ακούραστα ξενύχτια, ανακαλύπτεις ότι τελικά αυτός δεν είναι ο άνθρωπός σου. Και σαν να μην έφτανε η απογοήτευσή σου, έχεις και το θλιβερό καθήκον να του πεις το «αντίο». Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να το τελειώσεις με λιγότερο πόνο και για εσένα και για εκείνον.

1. Το σημείο συνάντησης μετράει. Μην τον καλέσεις στο σπίτι σου για να του ζητήσεις να χωρίσετε. Αλλά μη δώσετε ραντεβού και στο αγαπημένο σας στέκι, όπου μπορεί να γίνετε θέαμα ή ανά πάσα στιγμή να σκάσουν οι φίλοι σας.  Είναι προτιμότερο να βρεθείτε σε κάποιον δημόσιο μεν, ήσυχο δε χώρο, όπως ένα καφέ που δεν έχετε επισκεφτεί ξανά. 

2. Να είσαι ειλικρινής. Άφησε στην άκρη κλισέ τύπου «θέλω να μείνω λίγο μόνη να τα βρω με τον εαυτό μου», γιατί απλά θα τον εκνευρίσεις περισσότερο που προσπαθείς να του χρυσώσεις το χάπι.

3. Μείνε σταθερή στην απόφασή σου. Από τη στιγμή που θα του ζητήσεις να χωρίσετε, ξέχνα τα πισωγυρίσματα, γιατί έτσι του στέλνεις αντιφατικά μηνύματα. Μην πατήσεις το send στο μήνυμα «Θέλεις να τα πούμε απόψε;» ένα βράδυ που θα νιώθεις μόνη. Τηλεφώνησε καλύτερα σε κάποια φίλη σου.

4. Δείξε κατανόηση. Μην περιμένεις να είναι μες στην τρελή χαρά μόλις του ανακοινώσεις τα νέα. Να είσαι προετοιμασμένη ότι, στο ξέσπασμά του, μπορεί να σε στολίσει με κάποιους όχι-και-τόσο-κολακευτικούς χαρακτηρισμούς. Απόφυγε να περάσεις στην αντεπίθεση. Καλύτερα να αφήσεις τα πράγματα να ξεθυμάνουν. Είναι αναμενόμενο η απόρριψη που θα νιώσει να του βγάλει, έστω και εκείνη την ώρα, τον χειρότερό του εαυτό. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!