5 λόγοι να κάνεις παρέα με έναν... ντόμπρο άνθρωπο - AllYou.gr

Search

5 λόγοι να κάνεις παρέα με έναν... ντόμπρο άνθρωπο

Είσαι έτοιμη να αντέξεις την ευθύτητά του;

16 Αυγούστου 2016

Μερικές φορές απολαμβάνουμε να μας χαϊδεύουν τα αυτιά, όσο κι αν δεν το παραδεχόμαστε, ωστόσο η ειλικρίνεια από έναν φίλο αποδεικνύεται πιο χρήσιμη σε βάθος χρόνου. Γι’ αυτό θα σου προτείναμε αν έχεις έναν ντόμπρο φίλο να μην τον αφήσεις να φύγει, όσο κι αν πονούν σε κάποιες περιπτώσεις οι αλήθειες του.

Τι ξεχωριστό σου προσφέρει;

1. Σου λέει με ειλικρίνεια τη γνώμη του. Δεν προσπαθεί να σου χρυσώσει το χάπι. Ένας τέτοιος φίλος θα σε βοηθήσει να δεις πιο ξεκάθαρα μια κατάσταση στην οποία είσαι μπλεγμένη (ή σκέφτεσαι να μπλέξεις…).

2. Σε εμπνέει με το θάρρος του. Λέει αυτό που πιστεύει χωρίς να ανησυχεί διαρκώς για το τι θα σκεφτούν οι άλλοι. Πόσο απελευθερωτικό θα ήταν αν έπαιρνες παράδειγμα από αυτόν και δεν κολλούσες συνεχώς στη γνώμη των γύρω σου!

3. Σε βοηθάει να διαχωρίσεις τις φιλικές συμβουλές από την κακόβουλη κριτική. Στο παρελθόν ίσως νευρίαζες όταν κάποιος σού έλεγε πράγματα που δεν σε συμφέρουν. Ένας ντόμπρος φίλος, όμως, θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πότε μια κριτική έχει πραγματικά καλές προθέσεις και πότε κρύβει ιδιοτελείς σκοπούς (για παράδειγμα, προσπαθεί να σε αποθαρρύνει από μια πραγματικά καλή δουλειά ή σχέση επειδή εκείνος που σου τη λέει ζηλεύει).

4. Δεν φοβάται να σου ζητήσει συγγνώμη. Και όταν σου την πει, θα την εννοεί. Ας το ομολογήσουμε: οι περισσότεροι από εμάς διστάζουμε να ξεστομίσουμε τη μαγική αυτή λέξη, που μπορεί να σώσει φιλίες.

5. Είναι συνεπής στις αξίες του. Ενώ κάποιοι άλλοι μπορεί να πηγαίνουν… όπου φυσάει ο άνεμος, επειδή φοβούνται να υπερασπιστούν ανοιχτά τα πιστεύω τους, ένας ντόμπρος φίλος βάζει την ηθική ακεραιότητά του πάνω από την ανάγκη να γίνει αποδεκτός από τους γύρω του. 

Hot αυτή τη στιγμή!

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το κρεβάτι είναι μόνο για το κινητό σου

Εσύ έχεις ένα αναπαυτικό στρώμα να ξεκουραστείς τη νύχτα. Το κινητό σου;
ΠΑΙΔΙ

Υπάρχει οστεοπόρωση στα παιδιά;

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη χαμηλή οστική πυκνότητα-μάζα στα παιδιά.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έτσι θα κρατήσεις φρέσκα τα κομμένα φρούτα

'Ενα απλό τρικ για να παρατείνεις τη ζωή των αγαπημένων φρούτων που έχεις ήδη κόψει!
FASHION NEWS
BEAUTY NEWS

Τα 10 καλύτερα hairstyles από το φαντασμαγορικό show της Victoria's Secret

Όταν ζηλέψαμε τα αψεγάδιαστα χτενίσματα που είχαν τα "αγγελάκια"...
SEX

Γιατί εκείνος μπορεί να κάνει σεξ μετά από το τσακωμό;

Νέα αμερικανική έρευνα εξηγεί γιατί η ερωτική διάθεσή του συντρόφου σου δεν κλωνίζεται από κανένα –μικρό ή μεγάλο– καβγά.