Το Facebook μάς κάνει πιο πειθήνιους; - AllYou.gr

Search

Το Facebook μάς κάνει πιο πειθήνιους;

Φοβόμαστε να εκφράσουμε μια διαφορετική άποψη στα social media εξαιτίας των αντιδράσεων που ξέρουμε ότι θα προκαλέσουμε, σύμφωνα με νέα στοιχεία.

31 Αυγούστου 2014

Πολλά έχουν γραφτεί για τον σημαντικό ρόλο που έχουν παίξει τα social media στην ανάδυση κινημάτων όπως η Αραβική Άνοιξη ή οι Αγανακτισμένοι. Όμως σύμφωνα με νέα επιστημονικά στοιχεία, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάλλον αποθαρρύνουν παρά παρακινούν τους χρήστες τους να εκφράσουν μια άποψη που γνωρίζουν ότι θα προκαλέσει.

Μια ομάδα ερευνητών (Pew Research Center και Rutgers University) υποστηρίζουν σε δημοσίευσή τους ότι social media όπως το Twitter και το Facebook μάς κάνουν πιο απρόθυμους να εκφράσουμε διαφορετική γνώμη από εκείνη της "μάζας" στο διαδίκτυο, ειδικά όταν πιστεύουμε ότι αυτή θα δυσαρεστήσει τους φίλους μας. Οι ειδικοί ανακάλυψαν μάλιστα ότι οι πιο συστηματικοί χρήστες των social media είναι απρόθυμοι να μιλήσουν ανοιχτά ακόμη και σε παρέες εκτός διαδικτύου.

"Οι χρήστες των social media είναι λιγότερο πιθανό να εκθέσουν τον εαυτό τους, όμως η συγκεκριμένη έκθεση είναι το ζητούμενο της δημοκρατίας", πιστεύει ο Κιθ Χάμπτον, καθηγητής Επικοινωνίας στο Rutgers και συγγραφέας της μελέτης.

Το αναπάντεχο των ευρημάτων; Οι χρήστες χαμηλότερου μορφωτικού επιπέδου τολμούν συχνότερα να εκφράσουν την άποψή τους στο Facebook, ενώ όσοι έχουν υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο προτιμούν να την κρατήσουν για την οικογένεια και τους φίλους τους. 

Πηγή: The New York Times 

Hot αυτή τη στιγμή!

ΟΜΟΡΦΙΑ

5 προϊόντα για μια επιτυχημένη πρωινή ρουτίνα ομορφιάς

Αυτά τα προϊόντα θα ξεκινήσουν την ημέρα σου σωστά!
ΤΑΞΙΔΙ

Αυτό είναι το πιο αγαπητό μνημείο στον κόσμο

Εκατομμύρια τουρίστες πιστεύουν ότι αυτό το μνημείο είναι κορυφαίο...
ΑΣΚΗΣΗ

6 σημάδια ότι πρέπει να γυμνάζεσαι περισσότερο

Το σώμα σου φωνάζει ότι θέλει γυμναστική. Το ακούς;
DO IT YOURSELF

3 tips για να έχεις όμορφο ύπνο

Απλές συμβουλές για να ξυπνήσεις φρέσκια και ξεκούραστη.
DO IT YOURSELF

Να τι θα φορέσεις στην επόμενη βραδινή σου έξοδο

Ακόμη και αν ο καιρός γράφει… μείον, εσύ θα είσαι in style!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά υπάρχουν τρόφιμα με αρνητικές θερμίδες;

Ώρα να μάθεις αν όντως υπάρχουν τρόφιμα που αποδίδουν λιγότερες θερμίδες από αυτές που δαπανά ο οργανισμός για την πέψη τους.