Άντρες Vs γυναικών - AllYou.gr

Search

Άντρες Vs γυναικών

Πόσο διαφορετικοί είμαστε, τελικά, μεταξύ μας;

01 Σεπτεμβρίου 2014

Η ψυχολόγος και συγγραφέας Dr. Peggy Drexler παρουσιάζει τις διαφορές αλλά και τις αναπάντεχες ίσως ομοιότητες ανάμεσα στα δύο φύλα.

Ομοιότητες...

* Και τα δύο φύλα θέλουμε ισορροπία στη ζωή μας. Το στερεότυπο λέει ότι οι άντρες επιδιώκουν δόξα και πλούτη, ενώ οι γυναίκες ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική ζωή τους. Στην πραγματικότητα, η ισορροπία φαίνεται να είναι ζητούμενο και για τα δύο φύλα. Σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση, πάνω από τις μισές γυναίκες έχουν απορρίψει μια δουλειά επειδή πιστεύουν ότι θα προκαλούσε προβλήματα στην προσωπική ζωή τους. Ανάλογο ποσοστό, ωστόσο, έχει παρατηρηθεί και στους άντρες. Επιπλέον, και τα δύο φύλα ιεραρχούν με την εξής σειρά τις αξίες που πιστεύουν ότι προσδιορίζουν την επαγγελματική επιτυχία: α. ισορροπία ανάμεσα σε καριέρα και σχέσεις, β. χρήματα, γ. αναγνώριση.

* Και τα δύο φύλα αγαπάμε. "Αυτός ο άντρας είναι ανίκανος να αγαπήσει", μπορεί να έχουμε πει για κάποιον σύντροφο που πέρασε από τη ζωή μας. Στην πραγματικότητα, όπως υποστηρίζει η Dr. Drexler, ίσως συγχέουμε το συναίσθημα της αγάπης με την έκφραση του συγκεκριμένου συναισθήματος. Και οι άντρες και οι γυναίκες μπορούμε να αγαπήσουμε, αλλά συχνά οι πρώτοι, προκειμένου να συμμορφωθούν στις κοινωνικές προσδοκίες, δεν εκφράζουν έντονα τα συναισθήματά τους.

* Και τα δύο φύλα μετανιώνουμε. Η διαφορά είναι ότι, σύμφωνα με μελέτες, οι άντρες συνήθως μετανιώνουν για πράγματα που δεν έχουν κάνει, ενώ οι γυναίκες για αυτά που έχουν κάνει.

...και διαφορές

* Τα δύο φύλα αντιδρούν διαφορετικά σε έναν καβγά. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες αμέσως μετά από έναν καβγά αναζητούν τρόπο να διορθώσουν τα πράγματα, ενώ οι άντρες ξεσπούν και μετά αποσύρονται... στον κόσμο τους (π.χ. βλέπουν τηλεόραση ή βγαίνουν για ένα ποτό). Σύμφωνα με την ειδικό, οι καβγάδες προκαλούν πιο έντονο και επομένως δυσβάστακτο στρες στις γυναίκες. 

* Τα δύο φύλα καλλιεργούν διαφορετικές φιλίες. Πιο συγκεκριμένα, επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι οι άντρες ενώ απολαμβάνουν να μοιράζονται κοινές δραστηριότητες με τα φιλαράκια τους -π.χ. να πηγαίνουν στο γήπεδο ή σε συναυλίες- εμπιστεύονται λιγότερο εύκολα κάποιο μυστικό τους. Δεν είναι ότι δεν έχουν ανάγκη από συναισθηματική υποστήριξη, αλλά από μικροί μαθαίνουν να πιστεύουν ότι οι εκ βαθέων συζητήσεις είναι γένους θηλυκού.

* Οι γυναίκες είμαστε πιο αποτελεσματικές στη διεκπεραίωση πολλών καθηκόντων μαζί. Η Dr. Drexler παραθέτει μια μελέτη που στηρίζει τη συγκεκριμένη, αρκετά διαδεδομένη άποψη. Σύμφωνα με αυτήν, οι γυναίκες είμαστε κατά 70% πιο αποτελεσματικές στην διεκπεραίωση πολλαπλών καθηκόντων. Δείξε κατανόηση λοιπόν στον σύντροφό σου αν σου ζητάει να μην τον διακόπτεις π.χ. όταν στέλνει ένα email ή παρακολουθεί στην τηλεόραση μια εκπομπή που τον ενδιαφέρει!

Πηγή: Huffingtonpost.com

Hot αυτή τη στιγμή!

STAR STYLE

Οι εμφανίσεις της Michelle Obama που δε γίνεται να ξεχάσουμε

Ενώ η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Αμερικής έχει ξεκινήσει, εμείς κάνουμε μια αναδρομή στις εμφανίσεις της πιο αγαπημένης Πρώτης Κυρίας!
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

6 φθινοπωρινές αποχρώσεις μανό που πρέπει να δοκιμάσεις

Μην υποδεχτείς το Φθινόπωρο μόνο στην ντουλάπα σου, αλλά και στα νύχια σου!
ΑΣΚΗΣΗ

3 τρόποι να γυμναστείς παρέα με τον καλό σου

Ναι, μπορείτε να έρθετε πιο κοντά κάνοντας γυμναστική.
FASHION NEWS

O James Franco σκηνοθετεί την Gigi Hadid και το... κάνει σωστά!

Το γνωστό μοντέλο παρουσιάζει την νέα συλλογή της από μπότες, σε συνεργασία με το brand Stuart Weitzman
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

10 φορές που η Heidi Klum πέρασε το Halloween σε άλλο επίπεδο

Μια αναδρομή στις πιο εντυπωσιακές της εμφανίσεις, έτσι για να πάρεις έμπνευση.
ΥΓΕΙΑ

Πως να ξεχωρίσεις τη γρίπη από το κρυολόγημα

Μάθε να διαβάσεις σωστά τα σημάδια όταν τα πρώτα αψού κάνουν την εμφάνιση τους.