Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Άντρες Vs γυναικών

Πόσο διαφορετικοί είμαστε, τελικά, μεταξύ μας;


Γεωργία Κοντού

Η ψυχολόγος και συγγραφέας Dr. Peggy Drexler παρουσιάζει τις διαφορές αλλά και τις αναπάντεχες ίσως ομοιότητες ανάμεσα στα δύο φύλα.

Ομοιότητες...

* Και τα δύο φύλα θέλουμε ισορροπία στη ζωή μας. Το στερεότυπο λέει ότι οι άντρες επιδιώκουν δόξα και πλούτη, ενώ οι γυναίκες ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική ζωή τους. Στην πραγματικότητα, η ισορροπία φαίνεται να είναι ζητούμενο και για τα δύο φύλα. Σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση, πάνω από τις μισές γυναίκες έχουν απορρίψει μια δουλειά επειδή πιστεύουν ότι θα προκαλούσε προβλήματα στην προσωπική ζωή τους. Ανάλογο ποσοστό, ωστόσο, έχει παρατηρηθεί και στους άντρες. Επιπλέον, και τα δύο φύλα ιεραρχούν με την εξής σειρά τις αξίες που πιστεύουν ότι προσδιορίζουν την επαγγελματική επιτυχία: α. ισορροπία ανάμεσα σε καριέρα και σχέσεις, β. χρήματα, γ. αναγνώριση.

* Και τα δύο φύλα αγαπάμε. "Αυτός ο άντρας είναι ανίκανος να αγαπήσει", μπορεί να έχουμε πει για κάποιον σύντροφο που πέρασε από τη ζωή μας. Στην πραγματικότητα, όπως υποστηρίζει η Dr. Drexler, ίσως συγχέουμε το συναίσθημα της αγάπης με την έκφραση του συγκεκριμένου συναισθήματος. Και οι άντρες και οι γυναίκες μπορούμε να αγαπήσουμε, αλλά συχνά οι πρώτοι, προκειμένου να συμμορφωθούν στις κοινωνικές προσδοκίες, δεν εκφράζουν έντονα τα συναισθήματά τους.

* Και τα δύο φύλα μετανιώνουμε. Η διαφορά είναι ότι, σύμφωνα με μελέτες, οι άντρες συνήθως μετανιώνουν για πράγματα που δεν έχουν κάνει, ενώ οι γυναίκες για αυτά που έχουν κάνει.

...και διαφορές

* Τα δύο φύλα αντιδρούν διαφορετικά σε έναν καβγά. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες αμέσως μετά από έναν καβγά αναζητούν τρόπο να διορθώσουν τα πράγματα, ενώ οι άντρες ξεσπούν και μετά αποσύρονται... στον κόσμο τους (π.χ. βλέπουν τηλεόραση ή βγαίνουν για ένα ποτό). Σύμφωνα με την ειδικό, οι καβγάδες προκαλούν πιο έντονο και επομένως δυσβάστακτο στρες στις γυναίκες. 

* Τα δύο φύλα καλλιεργούν διαφορετικές φιλίες. Πιο συγκεκριμένα, επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι οι άντρες ενώ απολαμβάνουν να μοιράζονται κοινές δραστηριότητες με τα φιλαράκια τους -π.χ. να πηγαίνουν στο γήπεδο ή σε συναυλίες- εμπιστεύονται λιγότερο εύκολα κάποιο μυστικό τους. Δεν είναι ότι δεν έχουν ανάγκη από συναισθηματική υποστήριξη, αλλά από μικροί μαθαίνουν να πιστεύουν ότι οι εκ βαθέων συζητήσεις είναι γένους θηλυκού.

* Οι γυναίκες είμαστε πιο αποτελεσματικές στη διεκπεραίωση πολλών καθηκόντων μαζί. Η Dr. Drexler παραθέτει μια μελέτη που στηρίζει τη συγκεκριμένη, αρκετά διαδεδομένη άποψη. Σύμφωνα με αυτήν, οι γυναίκες είμαστε κατά 70% πιο αποτελεσματικές στην διεκπεραίωση πολλαπλών καθηκόντων. Δείξε κατανόηση λοιπόν στον σύντροφό σου αν σου ζητάει να μην τον διακόπτεις π.χ. όταν στέλνει ένα email ή παρακολουθεί στην τηλεόραση μια εκπομπή που τον ενδιαφέρει!

Πηγή: Huffingtonpost.com

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Ο Alessandro Michele νέος creative director του οίκου Valentino

Η ανακοίνωση του εμβληματικού οίκου βάζει τέλος στις φήμες που τον ήθελαν εδώ και καιρό να αναλαμβάνει το τιμόνι του

CELEBS

Δημήτρης Σέρφας: Η ηλικία, η καταγωγή και η αδυναμία στη μητέρα του

Όσα δεν ξέρουμε για τον «Γρηγόρη» από το «Προξενιό της Ιουλίας»

PETS

Πώς να κάνετε τον σκύλο σας να μυρίζει όμορφα χωρίς μπάνιο

8 απλές συμβουλές για καθαρό και μοσχομυριστό σκύλο χωρίς να προϋπθέτει μπανιέρα ή λάστιχο...