Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Έχεις σχέση με συνάδελφο; Αυτά ΠΡΕΠΕΙ να κάνετε για να μην εκτεθείτε

Χτυποκάρδια στα... γραφεία!


Γεωργία Κοντού

Την ώρα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές είναι πολύ πιθανό (για να μην πούμε το πιθανότερο) δύο συνάδελφοί σου στο γραφείο να διατηρούν κρυφή σχέση. Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση, το 51% έχουν ζήσει ή ζουν κάποιο ειδύλλιο στο επαγγελματικό περιβάλλον τους.

Το γεγονός βέβαια ότι οι ερωτικές σχέσεις με συναδέλφους είναι τόσο συνηθισμένες, δεν σημαίνει ότι είναι πάντα και καλή ιδέα. Συχνά τελειώνουν άδοξα, δίνοντας άφθονη τροφή για κουτσομπολιό στους γύρω τους (και αναγκάζοντας τους άμεσα εμπλεκόμενους να συνεχίσουν να βλέπουν ο ένας τον άλλο για πολύ καιρό μετά τον χωρισμό).

Αν, πάντως, δεν μπορείς να αντισταθείς στον καινούριο γοητευτικό σου συνάδελφο, ακολούθησε τα παρακάτω tips για να μη γίνεις θέαμα στο γραφείο:

1. Μην επικοινωνείτε χρησιμοποιώντας τα επαγγελματικά σας email. Πλέον, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο, οι προϊσταμένοι σε κάποιες εταιρείες έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς επαγγελματικών email των υπαλλήλων τους. Κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα που ανταλλάσσεις με τον αγαπημένο σου, λοιπόν, μπορεί να πέσει στα χέρια του αφεντικού σας, με κίνδυνο ακόμη και την απόλυσή σας. Χρησιμοποίησε το προσωπικό σου email και στείλε μήνυμα από το κινητό σου, όχι από τον υπολογιστή του γραφείου. Εκτός βέβαια αν ο κρυφός εραστής σου δουλεύει στο τμήμα τεχνικής υποστήριξης και ρυθμίζει ο ίδιος τα επαγγελματικά email.

2. Μην το διατυμπανίζεις στα social media. Ακόμη κι αν είσαι τόσο ενθουσιασμένη που θες να βγεις να το φωνάξεις με λατρεία, συγκρατήσου. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ναρκοπέδια. Μπορεί να έχεις ξεχάσει να αλλάξεις τις ρυθμίσεις σε ένα post, κοινοποιώντας το κατά λάθος παντού, μπορεί να έχεις κάποιον κοινό φίλο με ένα συνάδελφο ή ίσως ο αδιάκριτος διπλανός σου στο γραφείο δει, εντελώς τυχαία, ότι κάνεις παθιασμένο chat με τον κρυφό εραστή στον messenger του Facebook.

3. Να είσαι διακριτική, αλλά όχι υπερβολικά διακριτική. Αν -από τη μια μέρα στην άλλη- όταν συναντάς τυχαία τον κρυφό εραστή σου στο διάδρομο του γραφείου σταματάς να του λες ακόμη και «γεια» εκεί που μέχρι χτες πιάνατε ψιλή κουβεντούλα, μπορεί να φέρεις τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα, δηλαδή να καρφωθείς. Κάποιοι κουτσομπόληδες συνάδελφοι είναι πιο παρατηρητικοί από ό,τι ίσως νομίζεις.

4. Κάνε τον... ισολογισμό αυτής της σχέσης: βγαίνεις κερδισμένη ή μείον; Αν είναι ένα εφήμερο ειδύλλιο, ίσως να μην αξίζει να ρισκάρεις την επαγγελματική εικόνα, ενδεχομένως ακόμη και τη θέση σου. Σε περίπτωση όμως που βλέπεις τη σχέση σοβαρά, όλοι ξέρουμε ότι για μια σχέση ζωής αξίζει να ρισκάρουμε τα πάντα. Ή, τουλάχιστον, σχεδόν τα πάντα.  

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Συμπεριφορές που προδίδουν ότι κάποιος σας αντιπαθεί

Πώς να καταλάβετε ότι κάποιος δεν χαίρεται και πολύ όταν σας βλέπει, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.