Έχεις σχέση με συνάδελφο; Αυτά ΠΡΕΠΕΙ να κάνετε για να μην εκτεθείτε - AllYou.gr

Search

Έχεις σχέση με συνάδελφο; Αυτά ΠΡΕΠΕΙ να κάνετε για να μην εκτεθείτε

Χτυποκάρδια στα... γραφεία!

04 Απριλίου 2016

Την ώρα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές είναι πολύ πιθανό (για να μην πούμε το πιθανότερο) δύο συνάδελφοί σου στο γραφείο να διατηρούν κρυφή σχέση. Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση, το 51% έχουν ζήσει ή ζουν κάποιο ειδύλλιο στο επαγγελματικό περιβάλλον τους.

Το γεγονός βέβαια ότι οι ερωτικές σχέσεις με συναδέλφους είναι τόσο συνηθισμένες, δεν σημαίνει ότι είναι πάντα και καλή ιδέα. Συχνά τελειώνουν άδοξα, δίνοντας άφθονη τροφή για κουτσομπολιό στους γύρω τους (και αναγκάζοντας τους άμεσα εμπλεκόμενους να συνεχίσουν να βλέπουν ο ένας τον άλλο για πολύ καιρό μετά τον χωρισμό).

Αν, πάντως, δεν μπορείς να αντισταθείς στον καινούριο γοητευτικό σου συνάδελφο, ακολούθησε τα παρακάτω tips για να μη γίνεις θέαμα στο γραφείο:

1. Μην επικοινωνείτε χρησιμοποιώντας τα επαγγελματικά σας email. Πλέον, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο, οι προϊσταμένοι σε κάποιες εταιρείες έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς επαγγελματικών email των υπαλλήλων τους. Κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα που ανταλλάσσεις με τον αγαπημένο σου, λοιπόν, μπορεί να πέσει στα χέρια του αφεντικού σας, με κίνδυνο ακόμη και την απόλυσή σας. Χρησιμοποίησε το προσωπικό σου email και στείλε μήνυμα από το κινητό σου, όχι από τον υπολογιστή του γραφείου. Εκτός βέβαια αν ο κρυφός εραστής σου δουλεύει στο τμήμα τεχνικής υποστήριξης και ρυθμίζει ο ίδιος τα επαγγελματικά email.

2. Μην το διατυμπανίζεις στα social media. Ακόμη κι αν είσαι τόσο ενθουσιασμένη που θες να βγεις να το φωνάξεις με λατρεία, συγκρατήσου. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ναρκοπέδια. Μπορεί να έχεις ξεχάσει να αλλάξεις τις ρυθμίσεις σε ένα post, κοινοποιώντας το κατά λάθος παντού, μπορεί να έχεις κάποιον κοινό φίλο με ένα συνάδελφο ή ίσως ο αδιάκριτος διπλανός σου στο γραφείο δει, εντελώς τυχαία, ότι κάνεις παθιασμένο chat με τον κρυφό εραστή στον messenger του Facebook.

3. Να είσαι διακριτική, αλλά όχι υπερβολικά διακριτική. Αν -από τη μια μέρα στην άλλη- όταν συναντάς τυχαία τον κρυφό εραστή σου στο διάδρομο του γραφείου σταματάς να του λες ακόμη και «γεια» εκεί που μέχρι χτες πιάνατε ψιλή κουβεντούλα, μπορεί να φέρεις τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα, δηλαδή να καρφωθείς. Κάποιοι κουτσομπόληδες συνάδελφοι είναι πιο παρατηρητικοί από ό,τι ίσως νομίζεις.

4. Κάνε τον... ισολογισμό αυτής της σχέσης: βγαίνεις κερδισμένη ή μείον; Αν είναι ένα εφήμερο ειδύλλιο, ίσως να μην αξίζει να ρισκάρεις την επαγγελματική εικόνα, ενδεχομένως ακόμη και τη θέση σου. Σε περίπτωση όμως που βλέπεις τη σχέση σοβαρά, όλοι ξέρουμε ότι για μια σχέση ζωής αξίζει να ρισκάρουμε τα πάντα. Ή, τουλάχιστον, σχεδόν τα πάντα.  

Hot αυτή τη στιγμή!

ΟΜΟΡΦΙΑ

5 προϊόντα για μια επιτυχημένη πρωινή ρουτίνα ομορφιάς

Αυτά τα προϊόντα θα ξεκινήσουν την ημέρα σου σωστά!
ΤΑΞΙΔΙ

Αυτό είναι το πιο αγαπητό μνημείο στον κόσμο

Εκατομμύρια τουρίστες πιστεύουν ότι αυτό το μνημείο είναι κορυφαίο...
ΑΣΚΗΣΗ

6 σημάδια ότι πρέπει να γυμνάζεσαι περισσότερο

Το σώμα σου φωνάζει ότι θέλει γυμναστική. Το ακούς;
DO IT YOURSELF

3 tips για να έχεις όμορφο ύπνο

Απλές συμβουλές για να ξυπνήσεις φρέσκια και ξεκούραστη.
DO IT YOURSELF

Να τι θα φορέσεις στην επόμενη βραδινή σου έξοδο

Ακόμη και αν ο καιρός γράφει… μείον, εσύ θα είσαι in style!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά υπάρχουν τρόφιμα με αρνητικές θερμίδες;

Ώρα να μάθεις αν όντως υπάρχουν τρόφιμα που αποδίδουν λιγότερες θερμίδες από αυτές που δαπανά ο οργανισμός για την πέψη τους.