Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

ΑΥΤΟ είναι το βασικό χαρακτηριστικό μιας σοβαρής σχέσης

Η δική σου το έχει;



Ακούς την ερώτηση: «Τι είναι αυτό που κάνει τελικά μία σχέση σοβαρή;» και η απάντηση που σου έρχεται αυτομάτως στο μυαλό είναι η αποκλειστικότητα στο σεξ, η συμβίωση στο ίδιο σπίτι, ο χρόνος που περνάει.

Κι όμως, μία νέα έρευνα αποδεικνύει ότι το βασικό χαρακτηριστικό μιας σοβαρής σχέσης που έχει γερά θεμέλια και μέλλον δεν είναι τίποτα από τα παραπάνω.

Η συγκεκριμένη έρευνα έχει καταγωγή από την Μεγάλη Βρετανία και έβαλε σαν στόχο να εντοπίσει ποιος είναι ο κοινός παρανομαστής στις σχέσεις που χαρακτηρίζονται ως «σοβαρές».

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις απαντήσεις που έδωσαν 6.000 άτομα σε μια σειρά από ερωτήσεις περί σχέσεων, μεταξύ των οποίων ήταν και το πώς πιστεύουν ότι ορίζεται μια «σοβαρή σχέση», οι ανοιχτές συζητήσεις των δύο συντρόφων για τα προβλήματά τους φάνηκε να είναι αυτό που κατ’ εξοχήν χαρακτηρίζει ένα ζευγάρι που βρίσκεται σε σοβαρή σχέση.

Συγκεκριμένα, το 50% των συμμετεχόντων δήλωσαν πως το να μοιράζονται οι δύο σύντροφοι τα προβλήματά τους είναι η βασικότερη προϋπόθεση για να οριστεί μια σχέση ως «σοβαρή».

Την ίδια στιγμή, η αποκλειστικότητα στη σχέση ήρθε δεύτερη με ποσοστό 44%, ενώ ο γάμος τρίτος, με ποσοστό 39%.

Οπότε την επόμενη φορά που ο σύντροφος σου θα θέλει να μιλήσει για τα προβλήματα του στη δουλειά και ίσως να γκρινιάξει λιγάκι, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να τον ακούσεις με υπομονή και προσοχή. Πίστεψε μας, θα σας φέρει πιο κοντά!

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.