ΑΥΤΗ είναι η συνταγή της επιτυχίας ενός γάμου - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΗ είναι η συνταγή της επιτυχίας ενός γάμου

Την αποκαλύπτει μια μακροχρόνια έρευνα σε ζευγάρια.

14 Απριλίου 2016

Οι υψηλές προσδοκίες από μια σχέση μπορεί να οδηγήσουν σε πιο ευτυχισμένο γάμο. Κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις όμως. Αυτό έδειξε μια μελέτη σε 135 νιόπαντρα ζευγάρια στις ΗΠΑ, τα οποία οι ειδικοί παρακολούθησαν για τέσσερα χρόνια, αρχής γενομένης από το γάμο τους. 

Σε ποια συμπεράσματα κατέληξαν οι επιστήμονες λοιπόν; Πιο ικανοποιημένα από το γάμο τους δήλωσαν τα ζευγάρια που ξεκίνησαν τη σχέση τους με υψηλές προσδοκίες – και τελικά αυτές εκπληρώθηκαν. Αρκετά ικανοποιημένα έδειξαν επίσης εκείνα που ξεκίνησαν τη σχέση τους με χαμηλές προσδοκίες, οι οποίες όμως επίσης εκπληρώθηκαν. Από την άλλη, όπως θα περίμενε κανείς, τα ζευγάρια που ξεκίνησαν με υψηλές προσδοκίες αλλά στην πορεία διαψεύστηκαν, δηλώνουν μη ικανοποιημένα.

Το συμπέρασμα; Η συνταγή της επιτυχίας ενός γάμου είναι να μπορείς να προβλέψεις από πριν πόσα έχεις να περιμένεις από το σύντροφό σου. Μια κουβέντα είναι αυτό βέβαια. Αν, όμως, πριν από το γάμο έχει προηγηθεί μακροχρόνια σχέση, μάλλον θα είσαι σε θέση να κάνεις ασφαλέστερες προγνώσεις.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!