8 παράξενες ενδείξεις ότι ένας γάμος θα οδηγήσει σε διαζύγιο - AllYou.gr

Search

8 παράξενες ενδείξεις ότι ένας γάμος θα οδηγήσει σε διαζύγιο

Δώσε προσοχή...

15 Απριλίου 2016

1. Ο γάμος έγινε σε μικρή ηλικία ή μετά τα 32. Είναι γνωστό ότι αν μικροπαντρευτούμε μπορεί να μην έχουμε την ωριμότητα να κάνουμε τη σωστή επιλογή συζύγου. Επιπλέον όμως, σύμφωνα με μια νέα μελέτη, στους γάμους μετά τα 32, για κάθε επιπλέον χρόνο ο κίνδυνος διαζυγίου αυξάνεται κατά 5%. Ίσως γιατί, σύμφωνα με την ειδικό Ρέιτσελ Σάσμαν, σε αυτή την ηλικία έχουμε μάθει πλέον να είμαστε ανεξάρτητοι και δυσκολευόμαστε να κάνουμε συμβιβασμούς.

2. Το ζευγάρι έχει ένα -τουλάχιστον- «δύσκολο» παιδί. Χαρακτηριστικά, ένα παιδί με διαγνωσμένο Σύνδρομο Υπερκινητικότητας και Ελλειμματικής Προσοχής αυξάνει τον κίνδυνο διαζυγίου κατά 23%, μέχρι αυτό να συμπληρώσει τα οκτώ χρόνια του.

3. Ένας από τους συντρόφους ασκεί κάποιο από τα «επαγγέλματα υψηλής επικινδυνότητας για διαζύγιο». Ο όρος είναι φυσικά ανεπίσημος, αλλά συγκεκριμένοι επαγγελματικοί τομείς παρουσιάζουν υψηλότερα ποσοστά διαζυγίων. Όπως οι χορευτές και χορογράφοι (43%), οι μπάρμεν (38%) και οι νοσοκόμες (29%).

4. Η οικογένεια έχει δύο κόρες. Φαίνεται να αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 43%! Γιατί; Ίσως επειδή «οι πατεράδες εμπλέκονται περισσότερο στην οικογενειακή ζωή αν έχουν γιους», σύμφωνα με τη Στέφανι Κουντζ, συγγραφέα του βιβλίου «Marriage, a history».

5. Μόνο ο ένας από τους συζύγους καπνίζει. Τότε ο κίνδυνος διαζυγίου αυξάνεται κατά 75-91%. «Οι διαφορετικοί τρόποι ζωής και αξίες μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα», εξηγεί η Σάσμαν.

6. Πριν από το γάμο η νύφη έχει σοβαρές αμφιβολίες. Ο κίνδυνος διαζυγίου σε μια τέτοια περίτπωση διπλασιάζεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της επιθεώρησης Journal of Family Psychology. Τα καλά νέα; Οι αμφιβολίες από την πλευρά του γαμπρού δεν επηρεάζουν την εξέλιξη ενός γάμου.

7. Ο ένας από τους συζύγους είναι σπάταλος. Το αποτέλεσμα; Ο κίνδυνος διαζυγίου αυξάνεται κατά 45%!

8. Η γυναίκα είναι μεγαλύτερη σε ηλικία από τον άντρα. Αν τον ξεπερνάει κατά ένα με τρία χρόνια, αντιμετωπίζει 53% υψηλότερο κίνδυνο να βρεθεί διαζευγμένη. Πιθανόν γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις είναι δυσκολότερο να βρεθεί μια ισορροπία δυνάμεων στο ζευγάρι.

Hot αυτή τη στιγμή!

ΠΑΙΔΙ

Ο μπόμπιρας με σύνδρομο Down που ευαισθητοποιεί με τις υπέροχες πόζες του

Μια μαμά πήρε το "όχι" ως πρόκληση και έβαλε στόχο να αφυπνίσει σχετικά με τον αποκλεισμό των ατόμων με ειδικές ανάγκες από τις διαφημίσεις.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά πρέπει να πίνεις νερό κατά τη διάρκεια του φαγητού;

Ώρα να σου λυθεί η απορία και να ξέρεις αν πρέπει υπάρχουν λόγοι να αφήσεις κάτω το ποτήρι.
FASHION TRENDS

5 τρόποι να συμπεριλάβεις το κέντημα στις εμφανίσεις σου

Τα κεντήματα δεν είναι μόνο για τις γιαγιάδες και να οι αποδείξεις!
BEAUTY TIPS

3 πολύτιμα hacks μακιγιάζ που είδαμε στο Pinterest

Η κοινωνική πλατφόρμα που λατρεύουμε, μας δείχνει πώς να κάνουμε το μακιγιάζ μας πιο γρήγορο!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Ποιες μέρες του κύκλου σου σε βοηθούν να πεις αντίο στη single ζωή

Οι μέρες που είναι ευνοϊκές και αυτή που πρέπει οπωσδήποτε να μείνεις μακρυά από το αγόρι που σου αρέσει.
ΜΟΔΑ

Eυαισθητοποίησε για τον καρκίνο του μαστού μέσα από την εμφάνιση σου!

Μπορείς με ένα ντύσιμο ή αξεσουάρ, να θυμίσεις πόσο σημαντική είναι η πρόληψη.