Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

8 παράξενες ενδείξεις ότι ένας γάμος θα οδηγήσει σε διαζύγιο

Δώσε προσοχή...


Γεωργία Κοντού

1. Ο γάμος έγινε σε μικρή ηλικία ή μετά τα 32. Είναι γνωστό ότι αν μικροπαντρευτούμε μπορεί να μην έχουμε την ωριμότητα να κάνουμε τη σωστή επιλογή συζύγου. Επιπλέον όμως, σύμφωνα με μια νέα μελέτη, στους γάμους μετά τα 32, για κάθε επιπλέον χρόνο ο κίνδυνος διαζυγίου αυξάνεται κατά 5%. Ίσως γιατί, σύμφωνα με την ειδικό Ρέιτσελ Σάσμαν, σε αυτή την ηλικία έχουμε μάθει πλέον να είμαστε ανεξάρτητοι και δυσκολευόμαστε να κάνουμε συμβιβασμούς.

2. Το ζευγάρι έχει ένα -τουλάχιστον- «δύσκολο» παιδί. Χαρακτηριστικά, ένα παιδί με διαγνωσμένο Σύνδρομο Υπερκινητικότητας και Ελλειμματικής Προσοχής αυξάνει τον κίνδυνο διαζυγίου κατά 23%, μέχρι αυτό να συμπληρώσει τα οκτώ χρόνια του.

3. Ένας από τους συντρόφους ασκεί κάποιο από τα «επαγγέλματα υψηλής επικινδυνότητας για διαζύγιο». Ο όρος είναι φυσικά ανεπίσημος, αλλά συγκεκριμένοι επαγγελματικοί τομείς παρουσιάζουν υψηλότερα ποσοστά διαζυγίων. Όπως οι χορευτές και χορογράφοι (43%), οι μπάρμεν (38%) και οι νοσοκόμες (29%).

4. Η οικογένεια έχει δύο κόρες. Φαίνεται να αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 43%! Γιατί; Ίσως επειδή «οι πατεράδες εμπλέκονται περισσότερο στην οικογενειακή ζωή αν έχουν γιους», σύμφωνα με τη Στέφανι Κουντζ, συγγραφέα του βιβλίου «Marriage, a history».

5. Μόνο ο ένας από τους συζύγους καπνίζει. Τότε ο κίνδυνος διαζυγίου αυξάνεται κατά 75-91%. «Οι διαφορετικοί τρόποι ζωής και αξίες μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα», εξηγεί η Σάσμαν.

6. Πριν από το γάμο η νύφη έχει σοβαρές αμφιβολίες. Ο κίνδυνος διαζυγίου σε μια τέτοια περίτπωση διπλασιάζεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της επιθεώρησης Journal of Family Psychology. Τα καλά νέα; Οι αμφιβολίες από την πλευρά του γαμπρού δεν επηρεάζουν την εξέλιξη ενός γάμου.

7. Ο ένας από τους συζύγους είναι σπάταλος. Το αποτέλεσμα; Ο κίνδυνος διαζυγίου αυξάνεται κατά 45%!

8. Η γυναίκα είναι μεγαλύτερη σε ηλικία από τον άντρα. Αν τον ξεπερνάει κατά ένα με τρία χρόνια, αντιμετωπίζει 53% υψηλότερο κίνδυνο να βρεθεί διαζευγμένη. Πιθανόν γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις είναι δυσκολότερο να βρεθεί μια ισορροπία δυνάμεων στο ζευγάρι.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

Προτεινόμενα

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

CELEBS

Διαζύγια διασήμων: Zευγάρια που έβγαλαν ανακοίνωση για τον χωρισμό τους

Όταν Μενεγάκη-Λάτσιος, Σκορδά-Λιάγκας, Λασκαράκη-Τσιμιτσέλης έγιναν... τέως

FASHION NEWS

Η Gigi Hadid μας ταξιδεύει νοσταλγικά στο 1930

Σε μια φωτογράφιση εμπνευσμένη από το στυλ του διάσημου φωτογράφου Yevonde