8 παράξενες ενδείξεις ότι ένας γάμος θα οδηγήσει σε διαζύγιο - AllYou.gr

Search

8 παράξενες ενδείξεις ότι ένας γάμος θα οδηγήσει σε διαζύγιο

Δώσε προσοχή...

15 Απριλίου 2016

1. Ο γάμος έγινε σε μικρή ηλικία ή μετά τα 32. Είναι γνωστό ότι αν μικροπαντρευτούμε μπορεί να μην έχουμε την ωριμότητα να κάνουμε τη σωστή επιλογή συζύγου. Επιπλέον όμως, σύμφωνα με μια νέα μελέτη, στους γάμους μετά τα 32, για κάθε επιπλέον χρόνο ο κίνδυνος διαζυγίου αυξάνεται κατά 5%. Ίσως γιατί, σύμφωνα με την ειδικό Ρέιτσελ Σάσμαν, σε αυτή την ηλικία έχουμε μάθει πλέον να είμαστε ανεξάρτητοι και δυσκολευόμαστε να κάνουμε συμβιβασμούς.

2. Το ζευγάρι έχει ένα -τουλάχιστον- «δύσκολο» παιδί. Χαρακτηριστικά, ένα παιδί με διαγνωσμένο Σύνδρομο Υπερκινητικότητας και Ελλειμματικής Προσοχής αυξάνει τον κίνδυνο διαζυγίου κατά 23%, μέχρι αυτό να συμπληρώσει τα οκτώ χρόνια του.

3. Ένας από τους συντρόφους ασκεί κάποιο από τα «επαγγέλματα υψηλής επικινδυνότητας για διαζύγιο». Ο όρος είναι φυσικά ανεπίσημος, αλλά συγκεκριμένοι επαγγελματικοί τομείς παρουσιάζουν υψηλότερα ποσοστά διαζυγίων. Όπως οι χορευτές και χορογράφοι (43%), οι μπάρμεν (38%) και οι νοσοκόμες (29%).

4. Η οικογένεια έχει δύο κόρες. Φαίνεται να αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 43%! Γιατί; Ίσως επειδή «οι πατεράδες εμπλέκονται περισσότερο στην οικογενειακή ζωή αν έχουν γιους», σύμφωνα με τη Στέφανι Κουντζ, συγγραφέα του βιβλίου «Marriage, a history».

5. Μόνο ο ένας από τους συζύγους καπνίζει. Τότε ο κίνδυνος διαζυγίου αυξάνεται κατά 75-91%. «Οι διαφορετικοί τρόποι ζωής και αξίες μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα», εξηγεί η Σάσμαν.

6. Πριν από το γάμο η νύφη έχει σοβαρές αμφιβολίες. Ο κίνδυνος διαζυγίου σε μια τέτοια περίτπωση διπλασιάζεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της επιθεώρησης Journal of Family Psychology. Τα καλά νέα; Οι αμφιβολίες από την πλευρά του γαμπρού δεν επηρεάζουν την εξέλιξη ενός γάμου.

7. Ο ένας από τους συζύγους είναι σπάταλος. Το αποτέλεσμα; Ο κίνδυνος διαζυγίου αυξάνεται κατά 45%!

8. Η γυναίκα είναι μεγαλύτερη σε ηλικία από τον άντρα. Αν τον ξεπερνάει κατά ένα με τρία χρόνια, αντιμετωπίζει 53% υψηλότερο κίνδυνο να βρεθεί διαζευγμένη. Πιθανόν γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις είναι δυσκολότερο να βρεθεί μια ισορροπία δυνάμεων στο ζευγάρι.

Hot αυτή τη στιγμή!

BEAUTY NEWS

Τα 10 καλύτερα hairstyles από το φαντασμαγορικό show της Victoria's Secret

Όταν ζηλέψαμε τα αψεγάδιαστα χτενίσματα που είχαν τα "αγγελάκια"...
SEX

Γιατί εκείνος μπορεί να κάνει σεξ μετά από το τσακωμό;

Νέα αμερικανική έρευνα εξηγεί γιατί η ερωτική διάθεσή του συντρόφου σου δεν κλωνίζεται από κανένα –μικρό ή μεγάλο– καβγά.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

9 φορές που θέλαμε να είχαμε τα μαλλιά της Emma Stone

Η γνωστή ηθοποιός ανεβάζει τον πήχη κάθε φορά που περπατάει στο κόκκινο χαλί!
ΠΑΙΔΙ

Μια ξεχωριστή φιλία αφιερωμένη στα υιοθετημένα παιδιά

Ο Buddy και ο Reagan, ποζάρουν υπέροχα για καλό σκοπό.
ΕΓΩ

Να γιατί ήρθε η ώρα να μάθεις να μιλάς ισπανικά

Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι οι ξένες γλώσσες έχουν ευεργετική επίδραση και στην προσοχή μας.