ΑΥΤΟΣ είναι ο λόγος που κλείνουμε τα μάτια μας όταν φιλιόμαστε - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΟΣ είναι ο λόγος που κλείνουμε τα μάτια μας όταν φιλιόμαστε

Τι έδειξε ένα νέο επιστημονικό πείραμα...

18 Απριλίου 2016

Κάθε φορά που φιλάς τον αγαπημένο σου, κλείνεις τα μάτια σου; Τότε μάλλον είσαι πολύ ερωτευμένη, γιατί απολαμβάνεις αληθινά το φιλί σας. 

Δύο ερευνήτριες από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, οι Σάντρα Μέρφι και Πόλι Ντάλτον, θέλησαν να εξετάσουν πώς συνδέεται η αίσθηση της αφής με τα οπτικά ερεθίσματα μέσα από το εξής πείραμα: Οι εθελοντές κλήθηκαν να παρατηρήσουν μια οθόνη στην οποία αναβόσβηναν διαφορετικά γράμματα, ενώ παράλληλα συνδέθηκαν με ένα μηχάνημα που ασκούσε περιοδικά δονήσεις στο δεξί ή το αριστερό χέρι τους. Κάθε φορά που είτε έβλεπαν να εμφανίζονται το Χ ή το Ν είτε ένιωθαν μια δόνηση, έπρεπε να το επισημαίνουν στους επιστήμονες. Οι τελευταίοι ανακάλυψαν, λοιπόν, πως όταν οι εθελοντές βομβαρδίζονταν με περισσότερα γράμματα στην οθόνη, ήταν λιγότερο πιθανό να παρατηρήσουν τη δόνηση.

Το συμπέρασμα; Όταν αυξάνονται τα οπτικά ερεθίσματα, γινόμαστε λιγότερο ευαίσθητοι στην αφή. Γι' αυτό κλείνουμε τα μάτια μας όταν θέλουμε να επικεντρωθούμε σε ένα φιλί. Ίσως, μάλιστα, να συμβαίνει και το αντίστροφο: σε ένα κακό φιλί να κρατάμε τα μάτια μας ανοιχτά, αναζητώντας αντιπερισπασμούς στο περιβάλλον μας.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!