Σε χώρισε χωρίς να δώσει εξηγήσεις; ΑΥΤΟ πρέπει να κάνεις - AllYou.gr

Search

Σε χώρισε χωρίς να δώσει εξηγήσεις; ΑΥΤΟ πρέπει να κάνεις

Το αγόρι που εξαφανίστηκε...

20 Απριλίου 2016
Συντάκτης : Γεωργία Κοντού

Η νέα τάση στους χωρισμούς είναι το ghosting. Τι σημαίνει αυτό; Όταν ο «καλός» μας, αντί να μας ζητήσει να χωρίσουμε, απλά αποφασίζει ξαφνικά να διακόψει κάθε επικοινωνία μαζί μας, αποφεύγοντας να απαντήσει στις κλήσεις μας και στα μηνύματα που του στέλνουμε. Θύμα αυτής της συμπεριφοράς έχει πέσει το 80% των ατόμων 18-33 ετών, σύμφωνα με μια έρευνα που έκανε η εφαρμογή Plenty of Fish, σε 800 άντρες και γυναίκες αυτής της ηλικίας.

Τι να κάνεις, λοιπόν, αν το αγόρι σου γίνει... Λούης; Να τον διαγράψεις από τις επαφές του κινητού σου και από τη ζωή σου, απαντά η Ραμάνι Ντουρβασούλα, ψυχολόγος και συγγραφέας του βιβλίου “Should I stay or should I go?”. «Το ghosting συνήθως εκφράζει ανωριμότητα και ψυχολογική αδυναμία από την πλευρά του θύτη», εξηγεί η ειδικός. 

Η ψυχολόγος θεωρεί, μάλιστα, ότι δεν έχει νόημα να προσπαθήσεις να πάρεις από τον πρώην σου απαντήσεις. Κι αυτό γιατί, ένας ghoster αποφεύγει να αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του, οπότε ακόμη κι αν καταφέρεις τελικά να τον εντοπίσεις και του ζητήσεις εξηγήσεις, δεν θα βγάλεις άκρη για το πώς και το γιατί. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!