ΑΥΤΟ το πρόβλημα αντιμετωπίζουν όσοι δεν έχουν χάσει ακόμη την παρθενιά τους - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΟ το πρόβλημα αντιμετωπίζουν όσοι δεν έχουν χάσει ακόμη την παρθενιά τους

Τι λένε οι έρευνες;

20 Απριλίου 2016

Στην κωμωδία «Παρθένος ετών 40», ένας 40χρονος άντρας δυσκολεύεται να κάνει μια φυσιολογική σχέση γιατί είναι ακόμη παρθένος. Η διαφορετική αντιμετώπιση των ανθρώπων που παραμένουν παρθένοι σε μεγάλη ηλικία δεν είναι απλώς ένα στερεότυπο των ταινιών, αλλά πραγματικότητα, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση The Journal of Sex Research.

Στο πρώτο μέρος της μελέτης, ενήλικες και των δύο φύλων, 18 έως 71 ετών, από τους οποίους το ¼ ήταν παρθένοι, κλήθηκαν να απαντήσουν πόσο τους εκφράζουν δηλώσεις όπως «Νιώθω παράξενος ή μη φυσιολογικός λόγω του επιπέδου της σεξουαλικής εμπειρίας μου» και «Οι άλλοι με αντιμετωπίζουν διαφορετικά λόγω της σεξουαλικής εμπειρίας μου». Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι παρθένοι νιώθουν στιγματισμένοι και περιθωριοποιημένοι.

Το δεύτερο μέρος της μελέτης επιβεβαίωσε ότι αυτό που νιώθουν οι παρθένοι δεν είναι απλώς ιδέα τους. Όταν οι ειδικοί ρώτησαν ενήλικες άνω των 21 ετών πόσο πιθανό θεωρούν να κάνουν σχέση με παρθένο, εκείνοι υπολόγισαν τις πιθανότητες στο 2,41, δηλαδή κάτω από το μέσο όρο του 2,5.

Ίσως κάποιος αποφεύγει τις δεσμεύσεις με παρθένο γιατί θέλει να αποφύγει την ευθύνη να είναι ο «πρώτος» του ή εξαιτίας συγκεκριμένων προκαταλήψεων που επικρατούν για τους ερωτικά άπειρους ανθρώπους. Σε κάθε περίπτωση, αν δεν έχει έρθει ακόμη η δική σου πρώτη φορά, αυτός δεν είναι λόγος να βιαστείς αν δεν νιώθεις έτοιμη.

Hot αυτή τη στιγμή!

FASHION NEWS

6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το φετινό show της Victoria’s Secret

Οι πιο όμορφες γυναίκες του κόσμου έφτασαν μέχρι το Παρίσι, για να περπατήσουν στο μοναδικό αυτό show!
BEAUTY TIPS

3 λάθη που κάνεις στα σγουρά μαλλιά σου όταν τα ισιώνεις

Έτσι θα κάνεις το ίσιωμα παιχνιδάκι.
ΕΓΩ

Το τρικ που θα σε απαλλάξει από τις ενοχές σου

Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι μπορείς να διώξεις τις Ερινύες σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα.
ΥΓΕΙΑ

Τι να κάνεις για να προλάβεις την υποθερμία

Μύθοι και αλήθειες για το κρύο! Ενημερώσου και απόφευγε την υποθερμία.
ΑΣΚΗΣΗ

Το τρικ που θα σε βοηθήσει να βρεις τη φόρμα σου

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ποιο αντικείμενο σού δίνει το ιδανικό κίνητρο για να βάλεις τα αθλητικά σου και να μείνεις πιστή στο πρόγραμμα άσκησής σου.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Μπες σε εορταστικό mood με αυτά τα μακιγιάζ

Τα πιο εντυπωσιακά μακιγιάζ από τα πιο εντυπωσιακά μοντέλα.