ΑΥΤΟ το πρόβλημα αντιμετωπίζουν όσοι δεν έχουν χάσει ακόμη την παρθενιά τους - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΟ το πρόβλημα αντιμετωπίζουν όσοι δεν έχουν χάσει ακόμη την παρθενιά τους

Τι λένε οι έρευνες;

20 Απριλίου 2016

Στην κωμωδία «Παρθένος ετών 40», ένας 40χρονος άντρας δυσκολεύεται να κάνει μια φυσιολογική σχέση γιατί είναι ακόμη παρθένος. Η διαφορετική αντιμετώπιση των ανθρώπων που παραμένουν παρθένοι σε μεγάλη ηλικία δεν είναι απλώς ένα στερεότυπο των ταινιών, αλλά πραγματικότητα, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση The Journal of Sex Research.

Στο πρώτο μέρος της μελέτης, ενήλικες και των δύο φύλων, 18 έως 71 ετών, από τους οποίους το ¼ ήταν παρθένοι, κλήθηκαν να απαντήσουν πόσο τους εκφράζουν δηλώσεις όπως «Νιώθω παράξενος ή μη φυσιολογικός λόγω του επιπέδου της σεξουαλικής εμπειρίας μου» και «Οι άλλοι με αντιμετωπίζουν διαφορετικά λόγω της σεξουαλικής εμπειρίας μου». Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι παρθένοι νιώθουν στιγματισμένοι και περιθωριοποιημένοι.

Το δεύτερο μέρος της μελέτης επιβεβαίωσε ότι αυτό που νιώθουν οι παρθένοι δεν είναι απλώς ιδέα τους. Όταν οι ειδικοί ρώτησαν ενήλικες άνω των 21 ετών πόσο πιθανό θεωρούν να κάνουν σχέση με παρθένο, εκείνοι υπολόγισαν τις πιθανότητες στο 2,41, δηλαδή κάτω από το μέσο όρο του 2,5.

Ίσως κάποιος αποφεύγει τις δεσμεύσεις με παρθένο γιατί θέλει να αποφύγει την ευθύνη να είναι ο «πρώτος» του ή εξαιτίας συγκεκριμένων προκαταλήψεων που επικρατούν για τους ερωτικά άπειρους ανθρώπους. Σε κάθε περίπτωση, αν δεν έχει έρθει ακόμη η δική σου πρώτη φορά, αυτός δεν είναι λόγος να βιαστείς αν δεν νιώθεις έτοιμη.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!