ΕΤΣΙ θα αποκτήσεις καινούριους φίλους μετά τα 25 - AllYou.gr

Search

ΕΤΣΙ θα αποκτήσεις καινούριους φίλους μετά τα 25

Όταν οι παρέες του σχολείου και της σχολής αρχίζουν να διαλύονται...

13 Ιουνίου 2016

Στα σχολικά και τα φοιτητικά σου χρόνια οι φιλίες ξεκινούν αβίαστα: απλά βρίσκεσαι να κάθεσαι στο ίδιο θρανίο ή στη διπλανή καρέκλα με το κορίτσι που θα γίνει η κολλητή σου. Όμως μετά την αποφοίτησή σου από τη σχολή άλλοι φίλοι μετακομίζουν σε διαφορετικές πόλεις και χώρες και άλλοι ακολουθούν εντελώς διαφορετικό τρόπο ζωής – παντρεύονται και κάνουν παιδιά ή αρχίζουν να δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Πώς θα ανανεώσεις τον κύκλο φίλων σου, που βλέπεις να μικραίνει;

1. Άρχισε ένα σεμινάριο/βοήθησε εθελοντικά σε μια οργάνωση. Έτσι και θα γεμίσεις τον ελεύθερο χρόνο σου με κάτι που σε γεμίζει και θα γνωρίσεις ανθρώπους κοντά στα δικά σου ενδιαφέροντα και πιστεύω.

2. Γίνε πιο κοινωνική στα social media. Μπορεί κάποιοι να προειδοποιούν ότι τo facebook αποξενώνει, όμως έχει τη δυνατότητα και να σε φέρει πιο κοντά σε άλλους, εφόσον βέβαια το χρησιμοποιήσεις σωστά και δεν περνάς, απλά, τη μέρα σου κάνοντας scroll down και χαζεύοντας αναρτήσεις.  Μερικές φορές από ένα σχόλιο σε κάποιο post καταλήγεις να βγεις για καφέ με κόσμο με τον οποίο έχεις ανακαλύψει ήδη online ότι ταιριάζει ο τρόπος σκέψης σας.

3. Πιάσε κουβέντα και κάνε τις σωστές ερωτήσεις. Αν βρεθείς σε κάποιο πάρτι ή μια μεγάλη παρέα, εκμεταλλεύσου την ευκαιρία. Ακόμη κι αν αυτός που κάθεται δίπλα σου δεν φαίνεται να είναι ο τύπος με τον οποίο θα μπορούσες να κάνεις παρέα, προσπάθησε να τον γνωρίσεις κάνοντάς του ερωτήσεις με ειλικρινές ενδιαφέρον, αποφεύγοντας βέβαια να τον υποβάλεις σε ανάκριση για τα πάντα, με κίνδυνο να γίνεις αδιάκριτη και κουραστική.

4. Δείξε ενδιαφέρον αλλά όχι απελπισία. Πρότεινε σε κάποιον «υποψήφιο» φίλο να πάτε για καφέ ή στείλε του πρόσκληση σε κάποιο event του facebook, αλλά προσπάθησε να μη δείξεις ότι... σε αυτόν στηρίζεται η κοινωνική ζωή σου. Αν αρνηθεί για οποιοδήποτε λόγο, απόφυγε να τον πιέσεις ή να φανείς θιγμένη. Επίσης μην αρχίσεις να τον βομβαρδίζεις με προτάσεις με το «καλημέρα σας». 

Hot αυτή τη στιγμή!

ΠΑΙΔΙ

Tι πρέπει να πεις στο παιδί σου για τον Άγιο Βασίλη;

Και να που δε ξέρεις αν είναι καλύτερο να πεις την αλήθεια ή το παραμύθι.
STREET STYLE

7 σύνολα για να εμπνευστείς αυτή την εβδομάδα

Πάρε τώρα την εβδομαδιαία δόση έμπνευσης που χρειάζεσαι!
ΑΣΚΗΣΗ

Τα 20 λεπτά που θα «ανάψουν» τον μεταβολισμό σου

Αύξησε τις αθλητικές επιδόσεις σου, χωρίς να χρειαστεί να φτάσεις στα άκρα!
ΕΓΩ

Να γιατί πρέπει να ακούς μουσική στη δουλειά

Νέα έρευνα σού προτείνει να βάζεις πιο συχνά τα ακουστικά σου.
ΑΣΤΡΑ

Oι προβλέψεις της εβδομάδας 5- 11 Δεκεμβρίου

Η Βιργινία Λεούση αναλύει, προβλέπει και συμβουλεύει…
STAR STYLE

5 φορές που η Kate Middleton μας θύμισε την πριγκίπισσα Diana

Να από πού εμπνέεται η Kate για τις εμφανίσεις της!