Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

ΕΤΣΙ θα αποκτήσεις καινούριους φίλους μετά τα 25

Όταν οι παρέες του σχολείου και της σχολής αρχίζουν να διαλύονται...


Γεωργία Κοντού

Στα σχολικά και τα φοιτητικά σου χρόνια οι φιλίες ξεκινούν αβίαστα: απλά βρίσκεσαι να κάθεσαι στο ίδιο θρανίο ή στη διπλανή καρέκλα με το κορίτσι που θα γίνει η κολλητή σου. Όμως μετά την αποφοίτησή σου από τη σχολή άλλοι φίλοι μετακομίζουν σε διαφορετικές πόλεις και χώρες και άλλοι ακολουθούν εντελώς διαφορετικό τρόπο ζωής – παντρεύονται και κάνουν παιδιά ή αρχίζουν να δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Πώς θα ανανεώσεις τον κύκλο φίλων σου, που βλέπεις να μικραίνει;

1. Άρχισε ένα σεμινάριο/βοήθησε εθελοντικά σε μια οργάνωση. Έτσι και θα γεμίσεις τον ελεύθερο χρόνο σου με κάτι που σε γεμίζει και θα γνωρίσεις ανθρώπους κοντά στα δικά σου ενδιαφέροντα και πιστεύω.

2. Γίνε πιο κοινωνική στα social media. Μπορεί κάποιοι να προειδοποιούν ότι τo facebook αποξενώνει, όμως έχει τη δυνατότητα και να σε φέρει πιο κοντά σε άλλους, εφόσον βέβαια το χρησιμοποιήσεις σωστά και δεν περνάς, απλά, τη μέρα σου κάνοντας scroll down και χαζεύοντας αναρτήσεις.  Μερικές φορές από ένα σχόλιο σε κάποιο post καταλήγεις να βγεις για καφέ με κόσμο με τον οποίο έχεις ανακαλύψει ήδη online ότι ταιριάζει ο τρόπος σκέψης σας.

3. Πιάσε κουβέντα και κάνε τις σωστές ερωτήσεις. Αν βρεθείς σε κάποιο πάρτι ή μια μεγάλη παρέα, εκμεταλλεύσου την ευκαιρία. Ακόμη κι αν αυτός που κάθεται δίπλα σου δεν φαίνεται να είναι ο τύπος με τον οποίο θα μπορούσες να κάνεις παρέα, προσπάθησε να τον γνωρίσεις κάνοντάς του ερωτήσεις με ειλικρινές ενδιαφέρον, αποφεύγοντας βέβαια να τον υποβάλεις σε ανάκριση για τα πάντα, με κίνδυνο να γίνεις αδιάκριτη και κουραστική.

4. Δείξε ενδιαφέρον αλλά όχι απελπισία. Πρότεινε σε κάποιον «υποψήφιο» φίλο να πάτε για καφέ ή στείλε του πρόσκληση σε κάποιο event του facebook, αλλά προσπάθησε να μη δείξεις ότι... σε αυτόν στηρίζεται η κοινωνική ζωή σου. Αν αρνηθεί για οποιοδήποτε λόγο, απόφυγε να τον πιέσεις ή να φανείς θιγμένη. Επίσης μην αρχίσεις να τον βομβαρδίζεις με προτάσεις με το «καλημέρα σας». 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ