Κι όμως! Ένα "διάλειμμα" ΜΠΟΡΕΙ να ωφελήσει τη σχέση σου - AllYou.gr

Search

Κι όμως! Ένα "διάλειμμα" ΜΠΟΡΕΙ να ωφελήσει τη σχέση σου

Δεν οδηγεί (πάντα) στο χωρισμό.

14 Ιουνίου 2016

Το διάλειμμα από μια σχέση δεν είναι πάντα μια πιο κομψή λέξη για το χωρισμό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όντως μπορεί να σε βοηθήσει να έρθεις πιο κοντά με τον αγαπημένο σου και να δυναμώσει τη σχέση σας, αντί να της δώσει το τελειωτικό χτύπημα. Αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές.

1. Προτού του ζητήσεις ένα διάλειμμα, σκέψου ποιοι είναι οι αληθινοί λόγοι που θέλεις να το κάνεις. Μήπως στην πραγματικότητα προσπαθείς να χωρίσεις αλλά φοβάσαι; Ή όντως χρειάζεσαι λίγο χρόνο και χώρο για να δεις πιο ψύχραιμα τη σχέση σας; Αν συμβαίνει το πρώτο, απλά καθυστερείς το αναπόφευκτο.

2. Θέστε κάποιους κανόνες. Στη διάρκειά του θα μπορείτε να βγαίνετε ραντεβού με άλλους; Θα επικοινωνείτε μεταξύ σας ή όχι; Αυτά τα θέματα πρέπει να ξεκαθαριστούν από πριν, διαφορετικά το μόνο που θα πετύχετε θα είναι να προσθέσετε στο ρεπερτόριό σας καινούριους λόγους για εντάσεις και να απομακρυνθείτε ακόμη περισσότερο.

3. Αποδέξου το γεγονός ότι το διάλειμμα μπορεί να σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στο χωρισμό. Μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα ναρκοπέδιο για τη σχέση σας, ακόμη κι αν πιστεύεις ότι έχετε ξεκαθαρίσει από πριν τα πάντα.

4. Ξεκαθαρίστε από πριν την ακριβή χρονική διάρκεια του διαλείμματος. Συμφωνήστε ότι θα ξανασυναντηθείτε σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία για να συζητήσετε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα σας. Αν το διάλειμμα δεν έχει σαφή ημερομηνία λήξης μπορεί να εξελιχθεί σε χωρισμό σε ανύποπτο χρόνο ή απλά να διαιωνίσει μια κατάσταση μπερδεμένη και ψυχοφθόρα και για τους δυο σας.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!