Σου παρουσιάζουμε τον πιο ΛΑΘΟΣ λόγο που μένεις σε μία σχέση - AllYou.gr

Search

Σου παρουσιάζουμε τον πιο ΛΑΘΟΣ λόγο που μένεις σε μία σχέση

Το έχουμε κάνει όλοι μας...

10 Απριλίου 2016

Δεν υπάρχει καμία σχέση στον κόσμο μέσα στην οποία το πάθος, ο έρωτας και η... τρέλα να κράτησαν για πάντα. Αυτά όμως τα τόσο όμορφα και έντονα συναισθήματα, αρκετά συχνά δίνουν τη θέση τους σε άλλα, εξίσου - αν όχι περισσότερο - ουσιαστικά πράγματα, όπως η αγάπη, η εμπιστοσύνη, ο θαυμασμός και η εκτίμηση. 

Τι γίνεται όμως όταν το παραπάνω δεν συμβαίνει; Όταν, αμέσως μόλις ξεθωριάσει το πάθος, συνειδητοποιήσεις ότι με τον άλλον δεν σε ενώνει τίποτα περισσότερο;

Oι επιστήμονες το έψαξαν και κατέληξαν ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι που κρατούν τους ανθρώπους μέσα σε σχέσεις που δεν τους γεμίζουν. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, λοιπόν, οι ειδικοί ξέρουν ποια είναι η πιο συχνή, και την ίδια στιγμή, λάθος αιτία που μας κρατάει μέσα σε μία σχέση που θα έπρεπε από καιρό να έχει τελειώσει. Κι αυτή δεν είναι άλλη από τις τύψεις και τον φόβο μας ότι θα στεναχωρήσουμε τον άλλο.

Οι ειδικοί, αφού μελέτησαν απαντήσεις ανθρώπων που δεν ήταν ευχαριστημένοι από τη σχέση τους, αλλά παρόλα αυτά δεν έπαιρναν απόφαση να χωρίσουν, διαπίστωσαν πως οι ενοχές είναι η βασικότερη αιτία που τους κρατάει σταθερούς στον δεσμό τους.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι στις μακροχρόνιες σχέσεις τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα, καθώς έχεις προλάβει να δεθείς με τον σύντροφο σου και σε ανθρώπινο επίπεδο, ενώ και ο φόβος για την αντίδραση του οικογενειακού μας περιβάλλοντος πολύ συχνά γίνεται αφορμή που μένουμε σε σχέσεις, οι οποίες δεν μας ικανοποιούν.

Τέλος, σε περίπτωση που έχει υπάρξει απιστία, γεγονός που από μόνο του σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά, οι τύψεις και μόνο που μπορεί να νιώσει αυτός που κάνει την απιστία, είναι ικανές να τον κρατήσουν σε μία σχέση.

Μήπως, όμως, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να σκεφτούμε αν ο άνθρωπος που έχουμε δίπλα μας, μάς θέλει κοντά του από ενοχές και μόνο;Ακολούθησε το allyou στο Instagram!