ΑΥΤΗ η φράση θα σε κάνει πιο συμπαθητική σε αγνώστους - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΗ η φράση θα σε κάνει πιο συμπαθητική σε αγνώστους

Αν χρειαστείς τη βοήθειά τους σε περίπτωση ανάγκης, δοκίμασε το παρακάτω κόλπο.

28 Απριλίου 2016

Ας πούμε ότι μια βροχερή ημέρα βρίσκεσαι εγκλωβισμένη σε ένα σταθμό μετρό, αλλά σου τελειώνει η μπαταρία του κινητού και δεν μπορείς να ειδοποιήσεις το αγόρι σου να έρθει να σε παραλάβει. Χρειάζεσαι επειγόντως ένα τηλέφωνο να επικοινωνήσεις μαζί του, αλλά είσαι ολομόναχη. Τι κάνεις; Πλησιάζεις κάποιον άγνωστο και του λες:

«Λυπάμαι για τη βροχή! Θα μπορούσα να δανειστώ για λίγο το κινητό σας να στείλω ένα μήνυμα;»

Οι πιθανότητες να σου απαντήσει θετικά είναι 47%. Αν όμως παραλείψεις να... απολογηθείς για τη βροχή και ζητήσεις κατευθείαν το κινητό, οι ελπίδες να εισπράξεις ένα «ναι» πέφτουν στο 9%. Αυτό τουλάχιστον έδειξε ένα πείραμα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Όπως ανακάλυψαν οι ειδικοί, όταν απολογούμαστε για συνθήκες που ξεφεύγουν από τον έλεγχό μας (όπως τη βροχή, τη ζέστη ή τη φουρτουνιασμένη θάλασσα), φαινόμαστε στους άλλους πιο αξιόπιστοι, ειλικρινείς και συμπαθητικοί. 

Ο λόγος; Έτσι δίνουμε στον άγνωστο να καταλάβει ότι μπαίνουμε στη θέση του, ότι κατανοούμε τις επιφυλάξεις του απέναντί μας και ταυτόχρονα του δείχνουμε ότι νιώθουμε άσχημα που αναγκαζόμαστε να του ζητήσουμε κάτι. Ας ελπίσουμε μόνο την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να ζητήσεις βοήθεια να... βρέχει.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!