AYTO είναι το είδος σχέσης που έχει περισσότερες πιθανότητες να καταλήξει σε γάμο - AllYou.gr

Search

AYTO είναι το είδος σχέσης που έχει περισσότερες πιθανότητες να καταλήξει σε γάμο

Όταν η επιστήμη ξέρει ακόμα και αν θα παντρευτείς...

29 Απριλίου 2016

Η επιστήμη όλα τα ξέρει. Ακόμα και πότε και αν η σχέση σου θα καταλήξει στα σκαλιά της εκκλησίας. 

Κι αυτό γιατί μία πρόσφατη μελέτη από την Αμερική ισχυρίζεται ότι έχει βρει ποιο είναι εκείνο το «μοτίβο δέσμευσης» που προδίδει αν μία σχέση έχει μέλλον ή αν σύντομα θα καταλήξει στον χωρισμό.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόι μελέτησαν 4 αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους μοτίβα δέσμευσης και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένα από αυτά οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον...  βίον ανθόσπαρτον !

Παλαιότερες μελέτες επί του θέματος είχαν εστιάσει σε μεμονωμένες εκφάνσεις της σχέσης σε μια δεδομένη χρονική στιγμή. Η νέα μελέτη, σύμφωνα με τους ερευνητές, λαμβάνει υπ' όψιν την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων προκειμένου να προβλέψει την εξέλιξή τους.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αποτέλεσμα -και όσο κι αν σου φαίνεται απίστευτο - μία σχέση με πολλά σκαμπανευάσματα και διαλείμματα είναι πιο πιθανόν να καταλήξει σε σοβαρή δέσμευση, απ' ότι όλες οι υπόλοιπες. Αυτό, όπως εξηγούν οι ειδικοί, συμβαίνει γιατί το ζευγάρι σε μια τέτοια σχέση περνάει χρόνο χωριστά με αποτέλεσμα το πάθος να αναζωπυρώνεται. Σημαντικό, επίσης, ρόλο στο να έρθουν οι σύντροφοι πιο κοντά παίζει και το να υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις από τη πλευρά του οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

Άλλα μοτίβα σχέσης που εξετάστηκαν από τους ειδικούς ήταν η «σχέση που επικεντρώνεται στον σύντροφο», όταν δηλαδή και οι δυο πλευρές βάζουν τον δεσμό τους πάνω απ' οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα της ζωής τους (πιθανή κατάληξη σε γάμο 30%), η «κοινωνική δραστήρια σχέση», κοινώς η σχέση που επηρεάζεται έντονα από τις αλληλεπιδράσεις των δύο συντρόφων με τον κοινωνικό τους περίγυρο (πιθανή κατάληξη σε γάμο 19%) και τέλος η «σχέση με διαπληκτισμούς», δηλαδή μία σχέση που περιστρέφεται ολόκληρη γύρω από τις διαφωνίες. Στην τελευταία περίπτωση, οι πιθανότητες να καταλήξει το ζευγάρι παντρεμένο δεν ξεπερνούν το 12%.

Hot αυτή τη στιγμή!

ΜΟΔΑ

Η νέα συλλογή matis υμνεί το σύγχρονο urban glam

Αυτή τη σεζόν, η matis προσεγγίζει τις πιο θηλυκές πτυχές του μπαρόκ και τις μετατρέπει σε υπέροχα κομμάτια και σύνολα.
INTERVIEW

Χάρις Αλεξίου: «Το συναίσθημα φυλακίζουμε μέσα μας, όχι τα γεγονότα»

Η δική μας, η μοναδική Χαρούλα. Των τραγουδιών, του έρωτα, της αγάπης, του γλεντιού, της συγκίνησης, της καρδιάς μας, της ζωής μας. Η Χάρις Αλεξίου στο allyou.
ΣΧΕΣΕΙΣ

3 λόγοι που οι άντρες οδηγούνται στην απιστία

Τα πιθανά σενάρια πίσω από την απόφαση του να κοιτάξει άλλη ενώ είσαστε μαζί.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ένας πολύ καλός λόγος να παραγγέλνεις συχνότερα sushi

Αν έψαχνες δικαιολογίες τις έχεις με τη σφραγίδα της επιστήμης.
STAR STYLE

Οι εμφανίσεις της Michelle Obama που δε γίνεται να ξεχάσουμε

Ενώ η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Αμερικής έχει ξεκινήσει, εμείς κάνουμε μια αναδρομή στις εμφανίσεις της πιο αγαπημένης Πρώτης Κυρίας!
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

6 φθινοπωρινές αποχρώσεις μανό που πρέπει να δοκιμάσεις

Μην υποδεχτείς το Φθινόπωρο μόνο στην ντουλάπα σου, αλλά και στα νύχια σου!