Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Ένας άντρας καταρρίπτει ΑΥΤΟΝ το μύθο για τους άντρες

Ας μην είμαστε τόσο απόλυτες μαζί τους...


Γεωργία Κοντού

Ο Μπόμπι Μποξ, συνεργάτης του αμερικανικού site Popsugar, αναλαμβάνει να ανατρέψει μια σειρά από στερεότυπα για λογαριασμό των αντρών. Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους που περιβάλλει τα αρσενικά, σύμφωνα με τον συντάκτη, είναι ο εξής:

Οι άντρες δεν είναι τόσο συναισθηματικοί όσο οι γυναίκες.

Όπως εξηγεί ο Μποξ, οι άντρες από μικρά παιδιά διδάσκονται ότι η έκφραση των συναισθημάτων τους τούς κάνει να φαίνονται υπερβολικά αδύναμοι στα μάτια των άλλων. Τα κορίτσια, αντίθετα, μαθαίνουμε από τους γονείς μας ότι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να μοιραζόμαστε τα συναισθήματά μας.  Έτσι, ενώ εμείς συνηθίζουμε να παίζουμε με τις κούκλες μας και με άλλα παιχνίδια που μας βοηθούν να εξωτερικεύουμε τις σκέψεις μας, τα αγόρια καλλιεργούν τη σκληρή και επιθετική πλευρά του εαυτού τους, παίζοντας με βίντεο γκέιμς και φιγούρες κόμικς.

Όταν αυτά τα αγόρια μεγαλώνουν και γίνονται άντρες, έχουν εκπαιδευτεί έτσι ώστε κάθε φορά που νιώθουν να τους καταβάλλουν έντονα συναισθήματα, αντί να τα εκφράζουν άμεσα γίνονται νευρικοί και επιθετικοί. «Ευτυχώς, όμως, οι κοινωνικές νόρμες γύρω από τα δύο φύλα έχουν αρχίσει να αμφισβητούνται», καταλήγει ο Μποξ.

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα