Θέλεις να κάνεις νέους φίλους; ΑΥΤΟ θα σε βοηθήσει - AllYou.gr

Search

Θέλεις να κάνεις νέους φίλους; ΑΥΤΟ θα σε βοηθήσει

Ακολούθησε τη συμβουλή της επιστήμης!

22 Μαϊου 2016

Ένα και μόλις χαμόγελο είναι αρκετό για να κάνει κάποιος μία νέα γνωριμία, καθώς οι άνθρωποι είναι πιο δεκτικοί στα θετικά συναισθήματα, όταν δημιουργούν νέους δεσμούς, απ' ό,τι στα αρνητικά, όπως για παράδειγμα τα νεύρα ή η αδιαφορία.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι επιστήμονες που, γα να διαπιστώσουν το ρόλο που παίζουν στις σχέσεις τα θετικά συναισθήματα, ξεκίνησαν δύο ξεχωριστές μελέτες.

Στο πλαίσιο της πρώτης, εξέτασαν πόσο «ενήμερα» ήταν 66 ζευγάρια για τα θετικά συναισθήματα του συντρόφου τους. Η εξέταση έγινε, ενώ τα ζευγάρια «πείραζαν» το ένα το άλλο ή συζητούσαν για παλαιότερες σχέσεις τους.

Το δεύτερο πείραμα εστίασε στο πόσο εναρμονισμένοι ήταν οι άνθρωποι στα θετικά συναισθήματα και αν αυτά τους βοηθούσαν να σχηματίσουν νέους κοινωνικούς δεσμούς. Σε αυτό συμμετείχαν 91 γυναίκες, από τις οποίες ζητήθηκε να παρακολουθήσουν έξι συναισθηματικά φορτισμένα βιντεάκια, μαζί με ένα συγκάτοικο ή κάποιο ξένο.

Η πρώτη μελέτη έδειξε ότι τα ζευγάρια ήταν σε θέση να παρακολουθήσουν τα θετικά συναισθήματα του συντρόφου τους. Στη δεύτερη, οι εθελοντές έτειναν να νιώθουν πιο κοντά στους ξένους που επιδείκνυαν θετικά συναισθήματα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι άνθρωποι αναγνωρίζουν περισσότερο τα θετικά, απ΄ό,τι τα αρνητικά συναισθήματα των άλλων.

Επίσης, όταν οι άνθρωποι βρίσκονται σε καταστάσεις στο πλαίσιο των οποίων μπορούν να δημιουργηθούν νέοι δεσμοί (δουλειά, γυμναστήριο, κάποια άλλη δραστηριότητα), τείνουν ενστικτωδώς προς τα θετικά συναισθήματα.

Βέβαια, όπως έδειξαν τα πειράματα, η προσποίηση δεν είναι καθόλου καλή τακτική, καθώς οι άνθρωποι μπορούν να αναγνωρίσουν ένα ειλικρινές χαμόγελο από χιλιόμετρα μακριά. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Αν είναι χαμογελάσεις, κάν' το με την καρδιά σου!

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

Να τι θα φορέσεις στην επόμενη βραδινή σου έξοδο

Ακόμη και αν ο καιρός γράφει… μείον, εσύ θα είσαι in style!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά υπάρχουν τρόφιμα με αρνητικές θερμίδες;

Ώρα να μάθεις αν όντως υπάρχουν τρόφιμα που αποδίδουν λιγότερες θερμίδες από αυτές που δαπανά ο οργανισμός για την πέψη τους.
FASHION TRENDS

Αυτή η τάση είναι η πιο chic εναλλακτική του νυφικού φορέματος

Γιατί μια λευκή ολόσωμη φόρμα πρέπει να είναι το ρούχο που θα φορέσεις την ημέρα του γάμου σου!
ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

"Καλησπέρα από το Χαλέπι. Διαβάζω για να ξεχάσω τον πόλεμο"

Η Bana Alabed είναι 7 χρονών και μαζί με τη μητέρα της, διατηρεί έναν από τους πιο καθηλωτικούς λογαριασμούς στο Twitter.
DO IT YOURSELF

To πιο εύκολο και κομψό μανικιούρ για να δοκιμάσεις τώρα

Πριν κλείσεις το επόμενο ραντεβού στην μανικιουρίστα σου δοκίμασε αυτό!
ΑΣΚΗΣΗ

«Αν και δεν έχω παχύνει, τα ρούχα μου με στενεύουν. Τι συμβαίνει;»

Το πρόβλημα είναι συνηθισμένο και –ευτυχώς- υπάρχει λύση υποστηρίζουν οι ειδικοί.