Φαντασιόπληκτοι άντρες: Γιατί νομίζουν ότι ΟΛΕΣ θέλουμε να κάνουμε σεξ μαζί τους; - AllYou.gr

Search

Φαντασιόπληκτοι άντρες: Γιατί νομίζουν ότι ΟΛΕΣ θέλουμε να κάνουμε σεξ μαζί τους;

Έχει και αυτό επιστημονική εξήγηση!

23 Μαϊου 2016

Οι άνδρες κρίνουν τις σεξουαλικές προθέσεις των γυναικών με βάση τη δική τους στάση στο φλερτ και την πρόθεσή τους να δεσμευτούν.

Για να αποδείξουν τους λόγους που συμβαίνει αυτό, ερευνητές του Union College στη Νέα Υόρκη ζήτησαν από περίπου 500 άνδρες να φανταστούν ένα σενάριο στο οποίο μια ελκυστική γυναίκα σε ένα κλαμπ τραβά την προσοχή τους. Η γυναίκα το αντιλαμβάνεται, επιστρέφει τα βλέμματα και χαμογελά.

Από τους συμμετέχοντες ζητήθηκε να μετρήσουν το επίπεδο ενδιαφέροντος που δείχνει η γυναίκα στο σενάριο, από το «δεν ενδιαφέρεται» μέχρι το «ενδιαφέρεται υπερβολικά». Επίσης, τους ζητήθηκε να αξιολογήσουν το βαθμό στον οποίο παρουσίασαν μία από τις δύο τάσεις: το άγχος δέσμευσης και την τάση αποφυγής δέσμευσης.

Όπως αναφέρεται στην σχετική έρευνα, αυτοί που βρίσκονται υψηλότερα στο πρώτο, έχουν ανάγκη για αγάπη, καθησυχασμό και βιώνουν μεγάλο φόβο απόρριψης. Αυτοί που είναι πιο ψηλά στο δεύτερο, διστάζουν να εμπιστευτούν και να βασιστούν σε άλλους, ενώ φοβούνται την οικειότητα.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, αυτό οφείλεται στην ισχυρή επιθυμία των ανδρών για οικειότητα. Τόσο οι άνδρες που δεν έχουν αυτοπεποίθηση όσο και εκείνοι που είναι πιο ψηλά όσον αφορά στο άγχος δέσμευσης προβάλλουν το δικό τους σεξουαλικό ενδιαφέρον και την τάση για φλερτ στις γυναίκες, βασισμένοι στις ελπίδες τους ότι θα ανταποδώσουν. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!