ΟΛΟΙ συμβιβαζόμαστε στις ερωτικές μας σχέσεις - AllYou.gr

Search

ΟΛΟΙ συμβιβαζόμαστε στις ερωτικές μας σχέσεις

Η επιστήμη υποστηρίζει πως το κάνεις ΚΑΙ εσύ...

24 Μαϊου 2016

Συμβιβασμός... Τι άχαρη λέξη. Μήπως, όμως, αυτό με το οποίο όταν το ακούμε οι περισσότεροι αντιδρούμε με μία γκριμάτσα αποδοκιμασμού είναι τελικά κάτι που το κάνουμε όλοι καθημερινά και μάλιστα σε ένα από τα βασικότερα κομμάτια της ζωής μας: την σχέση με τον ερωτικό μας σύντροφο;

Σε αυτά τα συμπεράσματα φαίνεται πως έχουν οδηγηθεί ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ώστιν, που θέλησαν να εξετάσουν εάν τα επίπεδα ικανοποίησης από τη σχέση επηρεάζονται περισσότερο από την εκπλήρωση των κριτηρίων του ιδανικού συντρόφου ή από διαφορές στην εκτιμώμενη «αξία» που έχει ο σύντροφος. Για το σκοπό αυτό, πήραν συνεντεύξεις από 259 ενήλικες (119 άντρες και 140 γυναίκες) που διατηρούσαν μόνιμη σχέση για 7,5 χρόνια κατά μέσο όρο.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τα στοιχεία που τους δόθηκαν για να υπολογίσουν τον αριθμό των πιθανών ερωτικών συντρόφων για κάθε συμμετέχοντα. Υπολόγισαν, επίσης, την «αξία» κάθε συμμετέχοντα ως ερωτικό σύντροφο, δηλαδή πόσο επιθυμητός θα ήταν εντός του εύρους των πιθανών ερωτικών συντρόφων, βάσει των προτιμήσεών του, αλλά και την «αξία» του συντρόφου κάθε συμμετέχοντα.

Έτσι, διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα ικανοποίησης που απολάμβανε κάθε συμμετέχοντας στη σχέση του δεν συσχετίζονταν με το βαθμό στον οποίο ο εκάστοτε σύντροφος ανταποκρίνεται στην ιδέα του ιδανικού συντρόφου, αλλά με το βαθμό στον οποίο ο εκάστοτε σύντροφος ικανοποιεί σε μεγαλύτερο βαθμό τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί συγκριτικά με τους υπόλοιπους διαθέσιμους ερωτικούς συντρόφους. Eίναι αυτό που λέμε, όλα είναι σχετικά σε αυτή τη ζωή...

Τι σημαίνει αυτό με λίγα λόγια; Ότι οι επιλογές μας στις ερωτικές σχέσεις επηρεάζονται κυρίως από τη διαθεσιμότητα «ποιοτικών» συντρόφων στο περιβάλλον μας (οικογένεια, φίλοι, δουλειά), παρά από τις προτιμήσεις που έχουμε διαμορφώσει για τη σχέση. Έτσι, κατά κάποιο τρόπο «συμβιβαζόμαστε» με έναν σύντροφο που γνωρίζουμε ότι δεν είναι ο ιδανικός, αρκεί να ξέρουμε ότι τουλάχιστον έχουμε κάνει το καλύτερο δυνατό... deal!

Hot αυτή τη στιγμή!

ΟΜΟΡΦΙΑ

Αυτά είναι τα καλύτερα beauty looks των τελευταίων ημερών

Μερικές εμφανίσεις αρκούν για να αντλήσεις έμπνευση!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πως τα κιλά μπορεί να επηρεάσουν τη μνήμη σου

Η ζυγαριά ίσως να σε κάνει να "μη θυμάσαι"!
ΕΓΩ

3 συνήθειες που έχουν οι παραγωγικοί άνθρωποι

Κάνε την καθημερινότητα στη δουλειά πιο εύκολη και αποδοτική με αυτά τα απλά τρικ.
ΠΑΙΔΙ

16 παγίδες που πρέπει να αποφύγεις στο παιδικό φαγητό

Αν το "φάε, φάε" έχει γίνει ρουτίνα, πρέπει να πατήσεις φρένο.
FASHION NEWS

H Emma Stone κλέβει τις εντυπώσεις στο εξώφυλλο της Vogue

Η γνωστή ηθοποιός εμφανώς αλλαγμένη στο εξώφυλλο του πιο σημαντικού περιοδικού μόδας!
DO IT YOURSELF

Τι να προσέχεις όταν φοράς ψεύτικες βλεφαρίδες

4 τρικ που θα κάνουν την εφαρμογή πιο εύκολη!